Janne Saksela ripustaa nappikset naulaan

Suomen maajoukkuettakin edustanut ”Jasba” pääsee sunnuntaina nostamaan Veikkausliigan mestaruuspokaalia toista kertaa urallaan.

Janne Saksela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Janne Saksela lopettaa pelaajauransa.

Keväällä 30 vuotta täyttävä Janne Saksela päättää 11-vuotisen ammattilaisuransa tähän kauteen. Jo juniori-ikäisenä Klubia edustanut mutta vasta viime kaudella edustusjoukkueessa debytoinut laitapuolustaja on pelannut sinivalkoisten edustusjoukkueessa yhteensä 32 ottelua. Uran kovimpia saavutuksia ovat olleet ottelut Huuhkajissa sekä kausien 2021 ja 2022 Suomen mestaruudet HJK:ssa.

Saksela on alun perin helsinkiläisen SAPAn kasvatti, ja nuorempana tutuiksi tulivat myös HJK ja PK-35. Suomessa mies on edustanut myös JJK:ta, Ilvestä sekä RoPSia, jossa Saksela pelasi kenties uransa parhaat vuodet: Rovaniemellä laitapakki nousi sarjan pelipaikkansa eliittiin, mikä avasi ovet Huuhkajiin ja siirron ulkomaille, hollantilaiseen Sparta Rotterdamiin.

Saksela pelasi kovatasoisessa Hollannin pääsarjassa viisi ottelua, mutta polvivamma sekä Spartan putoaminen sarjaporrasta alemmas vesittivät laitapuolustajan suuremman läpimurron ulkomaan kentillä. Huuhkajiin Saksela nousi 22-vuotiaana vuonna 2016, kun Hans Backe kutsui silloisen RoPS-pelurin talvimaajoukkueeseen. Lopulta Saksela kuului maajoukkueen vakiokalustoon reilun vuoden ajan ja kantoi Huuhkaja-paitaa kahdeksassa ottelussa.

Lukuisat loukkaantumiset ovat värittäneet Sakselan uraa, ja mies totesi itsekin keväällä tehdyssä haastattelussaan, että lopettaminenkin on käynyt mielessä aiemminkin. Vuodet HJK:ssa olivat kuitenkin ainakin Sakselan mittapuulla ehjiä, vaikka tällä kaudella peliaika onkin jäänyt vähiin: minuutteja on kertynyt ainoastaan viidessä ottelussa, joista kolme reservijoukkue Klubi 04:n riveissä.

Taitavana kitaristina sekä joukkueen sakkokassan hoitajana tunnettu Saksela ei jää lopettamisensa jälkeen täysin tyhjän päälle, sillä mies on jalkapallouransa sivussa opiskellut kauppatieteitä Aalto-yliopistossa.

Kiitos koko Klubiyhteisön puolesta ja menestystä jalkapallourasi jälkeisiin haasteisiin, Jasba!