Jasper Jalonen TPS:stä HJK:n organisaatioon pitkällä sopimuksella

Klubi maksaa lupaavasta 17-vuotiaasta Tepsille siirtokorvauksen.

17-vuotias Jasper Jalonen siirtyy Turun Palloseurasta Helsingin Jalkapalloklubiin vuoden 2024 loppuun ulottuvalla sopimuksella. Lisäksi HJK:lla on sopimuksessa optio yhteen lisävuoteen. HJK maksaa TPS:llä siirrosta siirtokorvauksen.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja liittyy reservijoukkue HJK Klubi 04:ään mutta tulee harjoittelemaan myös Veikkausliiga-joukkueen mukana.

– Tosi upeat fiilikset! Kehittymään tänne on tultu, ja siihen HJK tarjoaa loistavat edellytykset. Tavoitteena on tietysti pelata mahdollisimman paljon, tehdä vaikutus kentällä ja päästä sitä kautta edustusjoukkueen messiin, ja siitä sitten pidemmälle, Jalonen linjaa.

Jalosen kausi TPS:n Ykkösen joukkueessa alkoi hyvinkin lupaavasti, mutta nuorelle miehelle itselleen tuntemattomaksi jääneestä syystä peliaikaa ei heinäkuusta alkaen enää tullut.

Viime kaudella Jalonen kävi Saksan Bundesliigaseura Hoffenheimin testissä. Myös moni muu ulkomainen seura on ollut kiinnostunut poikamaajoukkueiden vakionimestä, mutta nyt valinta osui Klubiin. Jalosen selitys päätökselle on selkeä.

– HJK:ssa on Suomen parhaat mahdollisuudet päästä näytille, kun tähtäin on ulkomailla.

Jasper Jalonen viimeisteli pilkulta Suomen maalin U17-maajoukkueen EM-alkukarsinnassa Gibraltaria vastaan viime lokakuussa.

HJK Klubi 04:n osalta “Jappen” tavoitteet ovat loppukaudelle selkeät.

– Sarjataulukkoa kun olen katsonut, niin tässähän on hyvä mahis olla mukana nostamassa joukkuetta Ykköseen. Se olisi varmaan aika hyvä homma, Jalonen myhäilee.

HJK on seurannut Jalosen kehitystä jo pidempään. Siirto tapahtui hyvässä yhteistyössä TPS:n kanssa.

– HJK:lla on vahva halu kehittää niin omia junioreita kuin muita nuoria lahjakkaita kotimaisia pelaajia. HJK on erinomainen näyteikkuna nuorelle, kehittyvälle pelaajalle. Hienoa saada Jasper mukaan yhteiseen projektiin, toteaa HJK:n Head of scouting Henri Määttä.

– Jasper on lahjakas kolmannen polven jalkapalloilija, joka on jo näyttänyt kykynsä miesten peleissä. Hän on liikkuva ja syöttötyöskentelyssään varma pelaaja, jolla on kyky tehdä peliä edistäviä ratkaisuja, Määttä näkee.

Jasper Jalosen isä Jasse pelasi urallaan TPS:ssä, MyPassa ja VPS:ssä pitkälle toistasataa Veikkausliiga-ottelua. Jasperin isoisä Jouni Jalonen puolestaan voitti Tepsin paidassa 1960- ja 1970-luvulla neljä Suomen mestaruutta.

Tervetuloa Klubiin, Jappe!