Jatkopaikka HJK:n tähtäimessä torstain Cup-ottelussa

Maanantaina joukkueet kohtasivat liigassa, ja kotijoukkue HJK oli alkukankeuden jälkeen selkeästi parempi. 4-1 -voitto antoi paitsi puhtia torstain koitokseen myös hyvän tuntuman vastustaja Jaron pelitapaan ja nykykuntoon.
  • Uskoakseni Jaro tulee aika pitkälle samanlaisella miehityksellä ja ryminällä torstain otteluun, päävalmentaja Antti Muurinen tiivistää.
Jaro ei maanantaina peruutellut vaan haastoi HJK:n rohkeasti ja onnistuikin pariin otteeseen myös hallitsemaan ottelua.

Päävalmentaja Muurinen on tyytyväinen, että HJK:lla on tuore tuntuma vastustajaan.

– Jaro osoitti maanantain, miten hyvä ja laadukas joukkue voi parhaimmillaan olla. Uskon, että se antoi myös meille hyvän valmiuden torstain peliä varten: saimme perehtyä Jaron pelitapaan ja saimme ehdottomasti myös huomata, ettei heitä voi aliarvioida.

Toisaalta taas, Suomen Cupin luonne tuo otteluun oman mausteensa.

– Cupissa mennään tietenkin aina ratkaisuun saakka, mikä saattaa tehdä pelin myös raskaaksi, jos ratkaisu pitkittyy. Cupissa pitää myös olla tehokas ja käyttää maalipaikat hyvin.

HJK:lle viikko on ollut vaikea. Vaikka maanantain otteluun ryhmä sai pelaajia takaisin sairastuvalta, on sairaslista jälleen pidentynyt viikon aikana. Useita avainpelaajia on todennäköisesti pois, tai ainakin valmennusjohto arvioi pelikykyisten tilanteen vasta torstaina.

Mielenkiintoinen on tilanne myös egyptiläisvahvistus Sherif Ashrafin osalta: hänen pelilupansa ei ole vielä saapunut Suomeen, vaikka pelilupa saattaa tulla nopeallakin varoitusajalla perille.

Muurisen mukaan torstaina pelissä tullaan näkemään joka tapauksessa muutoksia maanantain otteluun. Cupissa tarvitaan tuoreita jalkoja, sillä hallitsevan Cup-mestarin ainoa tavoite on rynniä jatkoon.

– Cup on ehkä vähän aliarvostetussa maineessa suuren yleisön keskuudessa, mutta joukkueelle se on erittäin tärkeä. Cup-menestyksellä on aina oma arvonsa.
Suomen Cup

HJK-FF Jaro

To 26.4. klo 18.30

Sonera Stadium