Jesse Öst jatkaa Klubissa

Öst torjui HJK:lle Liigacupin ja Veikkausliigan mestaruudet. Myös eurokentillä kokeneen maalivahdin rooli on ollut iso. 

HJK on käyttänyt maalivahti Jesse Östin sopimuksessa olleen option. Näin pietarsaarelaissyntyinen veskari torjuu Klubille myös kaudella 2024. 

Täksi kaudeksi Klubiin tullut 33-vuotias Öst sai liigakauden päätöspelissä täyteen 200 liigaottelua ja voitti ensimmäiset miesten mestaruutensa: keväällä Liigacupin, syksyllä Veikkausliigan. Myös europelien lohkovaihe on ollut uusi kokemus.

– Olen todella iloinen, että jatkan täällä. Olen viihtynyt mainiosti sekä joukkueessa että kaupungissa. Toivon, että voitamme yhdessä vielä monta mestaruutta, Öst tunnelmoi. 

– Vuosi on ollut tunnerikas. On ollut ylä- ja alamäkiä. Lopulta voitettiin Veikkausliiga, mikä on minulle iso juttu. Olen tehnyt monta vuotta töitä pystyäkseni sanomaan, että olen mestari. Loistava fiilis, ja uusitaan homma ensi vuonna! 

Ruotsin Cupissa Öst onnistui aikoinaan maalinteossa, ja tällä kaudella miehelle kirjattiin liigassa tilastoihin syöttöpiste Östin nyrkkeiltyä Topi Keskisen lähes 100 metrin “läpiajoon”.  

HJK:n maalivahdeilla on ollut poikkeuksellisen vaiherikas kausi. 8 liigaottelussa torjunut Dejan Iliev sai ensin Larnessa aivotärähdyksen ja myöhemmin Seinäjoella loppukauden pilanneen kyynärpäävamman. Loppukesällä Ilievin korvaajaksi tullut ja 4 liigaottelua pelaamaan ehtinyt Niki Mäenpää teloi pohkeensa PAOK-ottelussa. 

Öst pysyi pääosin kunnossa, mutta ei hänkään kolhuilta kesällä välttynyt. 15 liigapelissä torjunut Öst oli sivussa entistä seuraansa SJK:ta vastaan pelatusta ottelusta, jossa Iliev loukkaantui, joten Seinäjoella maalia vartioi 77 minuutin ajan menestyksekkäästi 18-vuotias Alex Ramula. Lokakuussa Aberdeenissä Öst torjui sairastelusta toipilaana HJK:lle arvokkaan vieraspisteen. 

Kahdeksasta eurokarsintapelistä Öst pelasi viisi sekä Larnessa jälkimmäisen puolikkaan. Konferenssiliigan pelit hän on pelannut tähän mennessä kaikki. 

– Haluaisin vielä kiittää kannattajia: Olette ottaneet minut todella hyvin vastaan. On ollut mahtavaa seistä teidän edessä ja kuulla kaikki tsemppihuudot ja chantit!

Haastattelimme Jesseä pidemmin toukokuussa – pääset lukemaan haastattelun täältä