Jimi Tauriainen Chelseaan

Klubin nuori 16-vuotias laituri siirtyy Valioliigan huippuseuran akatemiaan.

Jimi Tauriainen - HJK Helsinki

HJK:n 16-vuotias Jimi Tauriainen siirtyy pelaamaan Valioliigan huippuseuran Chelsea FC:n akatemiaan. Vuodesta 2016 asti HJK:ta edustanut Tauriainen solmi englantilaisjoukkueen kanssa pitkän sopimuksen ja muuttaa Lontooseen kesällä. HJK saa siirrosta korvauksen. Sopimus on allekirjoitettu tänään.

Jimi Tauriainen voitti viime kaudella Suomen mestaruuden HJK:n C15-joukkueessa. KirkkonummelaisessaFC Wildissa jalkapalloilun aloittanut Tauriainen on ollut myös 2004-ikäluokan maajoukkueen vakiokasvo.

HJK:n valmennuspäällikkö Erkki Valla iloitsee Tauriaisen siirrosta.

– Tämä on merkittävä edistysaskel Jimin uralla. Hän pelasi erinomaisen viime kauden niin HJK:n C15-joukkueessa kuin ikäluokan nuorten maajoukkueessakin. Ei siis ollut ihme, että moni eurooppalainen suurseura kiinnostui hänestä, toteaa Valla.

Valla kuvailee Tauriaista oikealla viihtyväksi laitapelaajaksi, jonka vahvuudet ovat laadukkaassa pallollisessa pelaamisessa. Hänen pelilleen tyypillisiä piirteitä ovat rajut tempokuljetukset sekä laadukkaat pitkät syötöt.

– Vaikka Jimi on erinomainen viimeistelijä, hän on myös monipuolinen hyökkäysten rakentelija. Hän syttyy ja saa itsestään usein eniten irti parhaita joukkueita vastaan. Kyseessä on siis voittajatyyppi, jollaisen jokainen valmentaja haluaa omaan joukkueeseensa.

Onnea ja menestystä, Jimi!