Jo kahdeksas kausi Atomia!

Keskikentän luottomies jatkaa Klubi-paidassa myös 2024. 

HJK-legendoihin lukeutuva Atomu Tanaka, 36, on tehnyt Klubin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. HJK:n historian pitkäaikaisin ulkomaalaisvahvistus aloittaa ensi vuonna jo peräti kahdeksannen kautensa Klubi-paidassa!

Atom on voittanut HJK:ssa viisi Suomen mestaruutta, kaksi Suomen Cupia ja kaksi Liigacupia sekä edustanut kolmella kaudella seuraa europelien lohkovaiheessa.

Kannattajat aina huomioiva ja kentän ulkopuolellakin viimeisen päälle kohtelias japanilainen laukoi itsensä Klubi-mielisten sydämiin erittäin nopeasti jo ensimmäisellä kaudellaan Helsingissä 2015: Hän toimitti pallon maaliin niin Liigacup- kuin Veikkausliigadebyytissäänkin. Kaikkiaan liigassa kertyi muikeat 11 maalia ja 10 syöttöä. 

Ensimmäinen pyrähdys Helsingissä kesti kaudet 2015–2017. Sen jälkeen edessä oli paluu Japanin pääsarjaan Cerezo Osakaan, josta väkkärämäinen vahvistus lensi takaisin Helsinkiin keväällä 2020 ja on pysynyt ilonamme siitä asti.

Töölössä perheineen mainiosti viihtyvä Atom pelasi tällä kaudella Veikkausliigassa 18 ottelua, joista 14 avauksessa. Hän laukoi Klubille kauden avausmaalin huhtikuussa Honkaa vastaan ja alusti syötöillään kolme osumaa. Liigacupissa maaleja kertyi kaksi, ja Mestarien liigan karsinnassa Atom pohjusti tarkalla syötöllään Topi Keskisen ikimuistoisen maalin Moldea vastaan.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä, että saan edustaa HJK:ta jatkossakin. Haluan olla Helsingissä ja Suomessa vielä pitkään. Ensi vuonnakin teen parhaani ja haluan näyttää kannattajillemme parasta osaamistani. Taistellaan yhdessä – On vain yksi Klubi!

Liigassa Atom kellotti peliaikaa tänä vuonna runsaat 1100 minuuttia, mikä oli leveää pelaajarinkiä jatkuvasti kierrättävässä Klubissa 12. suurin lukema. 

Atom kukitettiin kesällä hänen saatuaan täyteen 200 virallista ottelua HJK:ssa. Saunalähettiläs sai kukkien lisäksi löylykiulun.

Kesällä Atom rikkoi 200 virallisen ottelun rajan Klubi-paidassa. Mieletön määrä – mahtavaa, että yhteinen matka jatkuu!

PS. Jos – ja kun – saunamajuri Tanakalta kysytään: Se on vihta eikä vasta.

Atom – aina aikaa kannattajille.