Joel Pohjanpalo sivusi Kakkosen maaliennätystä

Hyökkääjä teki 33 maalia 23 ottelussa.

Joel Pohjanpalo sivusi LPS-ottelun neljän maalin ansiosta Kakkosen yhden kauden maaliennätystä. Pohjanpalo nousi maalitilastossa 33 maaliin ja nappasi Kakkosen maalikuninkuuden vuosimallia 2011. Ahnas hyökkääjä teki kauden aikana viisi hattutemppua, joista suurimman osan hän teki kauden loppupuolella.

33 maaliin on aiemmin päässyt vain FC Kiistossa vaikuttanut Pasi Nevanperä kaudella 2002.
Pohjanpalo itse sanoo arvostavansa maalimääräänsä kohtalaisen korkealle, mutta odottaa tulevaisuudelta lisää menestystä.

– Ei se (maalikuninkuus) ollut mikään tavoite minulle, mutta ihan hyvä lisä. Tärkeintä oli, että joukkue pärjäsi. Kuten kauden alussa sanoin, maalikuninkuus tulee jos on tullakseen. Toivottavasti uralla tulee vielä isompia saavutuksia, tähän mennessä tämä on ihan hyvä saavutus kuitenkin, ”Jolle” sanoo.

Hyökkääjä ei mene asioiden edelle urallaan, vaan haluaa katsoa rauhassa asioita ja keskittyä Klubi 04:n nousukarsintoihin.

– Uskon, että se jotenkin vaikuttaa siihen miten minut HJK:ssa nähdään. Toivon, että pääsisin tällä kaudella tekemään debyytin. Tärkeintä tällä hetkellä on kuitenkin oman joukkueen pelit, Pohjanpalo toteaa.

Joel valittiin U19-maajoukkueen mukaan tuplamaaotteluun Sveitsiä vastaan. Klubi 04 aloittaa nousukarsinnat 15.10. BK-46:tta vastaan.