Joel Pohjanpalon hattutemppu upotti IFK Mariehamnin

HJK ei jättänyt IFK Mariehamnille juurikaan mahdollisuuksia torstain vierasottelussa. Näytöstyyliin otettu 0-5 voitto piti HJK:n kiinni sarjan kärkipaikassa, kun joukkueet lähestyvät sarjan puoltaväliä. Illan sankariksi nousi Joel Pohjanpalo, joka viimeisteli ottelussa hattutempun. HJK:n muista maaleista vastasivat Valtteri Moren ja Rasmus Schüller. Vauhdikkaassa ottelussa riitti tapahtumia ensi minuuteista lähtien. Kotijoukkue pysyi Klubin vauhdissa ensimmäisen vartin ajan, mutta sen jälkeen helsinkiläiset menivät menojaan.

IFK Mariehamn aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti ja HJK joutui olemaan varuillaan. Muutaman IFK:n hyvän syöttöketjun ja puolittaisen paikan jälkeen Klubi kuitenkin iski. Joel Pohjanpalo pääsi puskemaan Sebastian Sorsan matalan ja kovan keskityksen verkon perukoille, eikä kotijoukkue koskaan toipunut takaiskusta. Vain hetkeä myöhemmin IFK:n maalilla pelannut Peter Enckelman kaivoi palloa verkosta toista kertaa. Enckelman torjui Joel Perovuon tarkan vapaapotkun eteensä ja Valtteri Moren ehti ensimmäisenä paikalle viimeistelemään. Onnistumiset antoivat virtaa, ja peli siirtyi jatkuvasti selvemmin HJK:n haltuun. Tilanne rauhoittui puoliajan loppua kohden ja Klubin puolustuslinja piti huolen etteivät maarianhaminalaiset päässeet hätyyttelemään Ville Wallénin vartioimaa maalia.

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla. HJK piti palloa rauhallisesti ja juoksutti väsyneen näköistä IFK:ta ympäri kenttää. Kotijoukkue pystyi luomaan pari kohtuullista paikkaa kavennuksen tekemiseen, mutta missään vaiheessa HJK:n johto ei tuntunut vaarantuvan. Ottelu sai lopullisen ratkaisunsa 65. minuutilla, kun Pohjanpalo taisteli Demba Savagen antaman syötön Rasmus Schüllerin juoksulinjalle ja tämä paukautti pallon ilmasta maalin ylänurkkaan. Kolmannen maalin jälkeen IFK Mariehamnin oli pakko avata peliään ja yrittää uhkarohkeasti kavennusmaalia, joka avasi entisestään tilaa HJK:n hyökkäyksille. Lopulta Savagen syöttö läpäisi puolustuksen 83. minuutilla ja vapautti Pohjanpalon viimeistelemään illan toisensa. Eikä kahta ilman kolmatta. Nikolai Alhon fantastinen pitkä syöttö löysi laidalta Savagen, joka jatkoi pallon maalin edessä vapaana odottaneelle Pohjanpalolle. Pallo varmasti maaliin ja hattutemppu oli valmis.

HJK pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina 1.7., jolloin Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi FC Lahti. Jännittävää kamppailua ei kannata jättää välistä, varsinkaan jos tiedossa on torstain kaltainen maali-iloittelu!