Joni Ruuskanen HJK:n fysiikkavalmentajaksi 

Ruuskanen kuuluu myös Huuhkajien valmennustiimiin. Klubissa hänen sopimuksensa ulottuu ensi kauden loppuun.

Joni Ruuskanen on HJK:n Veikkausliigajoukkueen uusi fysiikkavalmentaja. Hän seuraa tehtävässä Luis Anulaa, joka siirtyy kesäkuussa toisen pohjoismaisen seuran palvelukseen. 

Ruuskanen on toiminut viiden viime vuoden ajan Palloliitossa fyysisen valmennuksen asiantuntijana, ja ennen kesän 2021 EM-kisoja hänet valittiin myös fysiikkavalmentajaksi Huuhkajien valmennustiimiin. Kotkalaisen sopimus Klubissa kattaa tämän ja ensi kauden mutta mahdollistaa jatkamisen myös Huuhkajissa.

36-vuotias Ruuskanen aloitti työnsä HJK:n harjoituksissa tänään maanantaina. Koska Veikkausliigaa pelataan kesäkuussa poikkeuksellisesti päällekkäin Huuhkajien maaotteluiden kanssa, on Anula Klubin mukana siihen asti, kunnes Ruuskanen palaa maajoukkuereissulta. 

– Mahtavaa päästä mukaan Suomen suurimpaan seuraan! HJK:n jatkuvaa pelaamista eurokentillä on ollut hienoa katsoa, ja nyt pääsen tuomaan oman osaamiseni ja kokemukseni kansainvälisen pelin vaatimuksista seuran käyttöön. Ja omasta näkökulmasta on tietysti hienoa päästä takaisin päivittäiseen valmentamiseen, Ruuskanen kertoo.

Katso Joni Ruuskasen haastattelu

HJK:n tuore päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuntee Ruuskasen hyvin A-maajoukkueesta.

– Joni on arvostettu ja pidetty huippuammattilainen. Kaikki on tapahtunut tässä melko nopeasti, mutta hienoa, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä hänen kanssaan, Korkeakunnas kommentoi.

Ruuskanen on useille HJK-pelaajille entuudestaan Huuhkajista tuttu – ja samoin on Bolt Arena Ruuskaselle, myös pelaajana. Inkeroisten Purhan ja KTP:n kasvatti pelasi Veikkausliigaa KooTeePeessä vuosina 2006–2008. Muutaman kerran samassa joukkueessa kentällä oli tuolloin yhtä aikaa myös muuan Teemu Pukki.

Ruuskasen viimeinen visiitti Boltille pelaajana tapahtui KTP:n Kakkosen joukkueessa vuonna 2017 Suomen Cupissa. Tuo ottelu päättyi HJK:n 4–0-voittoon.

Miehen pelaajaura päättyi vammojen takia varsin nuorena.

– Se taitaa olla aika tyypillinen fysioterapeutin tai fysiikkavalmentajan tausta, Ruuskanen hymyilee.

– Aloin opiskella liikuntalääketiedettä ja myös valmentaa. Kotkassa pääsin työskentelemään sekä juniorien että aikuisten kanssa niin fysiikkavalmentajana kuin valmentajana. Se antoi hyvät pohjat uudelle uralle. 

Ennen pestiä Palloliitossa Ruuskanen toimi KäPan talenttivalmentajana ja teki samalla fyysisen valmentajan töitä. 

Tervetuloa Klubiin, Joni!