Joukkue haluaa nauttia viimeisistä peleistä – sunnuntaina vastassa JJK

Maajoukkuetauko on ohi ja HJK on valmis palaamaan liigakentille vielä kahden ottelun ajaksi. Mestaruus varmistui jo kaksi viikkoa sitten, joten Klubi pääsee lähtemään viimeisiin otteluihin ilman suuria paineita. Mestaruuspokaalia joukkue pääsee nostelemaan ensi lauantaina kotikentällään, mutta sitä ennen edessä on vielä matka Jyväskylään sunnuntaina. JJK:n putoaminen sarjaporrasta alemmas on jo varmaa, ja joukkueen rooliksi viimeisillä kierroksilla on jäänyt vain kiusanteko. Vaikka kummankin joukkueen lopullinen sarjasijoitus on jo selvä, päävalmentaja Sixten Boström odottaa tiukkaa taistelua pisteistä.

  • Tietenkin helpompaa lähteä pelaamaan kun mestaruus on jo ratkennut. En tiedä missä kunnossa kenttä siellä nyt on, mutta pahimmassa tapauksessa siellä olisi kenttä lumessa ja sitten pitäisi mestaruudesta pelata. JJK:lla on ollut vaikea kausi, mutta siellä on paljon hyviä, nuoria poikia päässyt pelaamaan, jotka ovat innolla mukana. Jos joku luulee, että JJK ei tule täysillä niin se ei pidä paikkaansa. Ne nuoret jätkät ovat intoa täynnä, kun saavat pelata liigaotteluja, pohdiskeli Boström.

HJK:n tappiottomien otteluiden sarja on kasvanut Veikkausliigassa jo 18 ottelun pituiseksi. Ennätys peräkkäisissä tappiottomissa Veikkausliigapeleissä on Klubin kausilla 2004 ja 2005 saavuttama 21, joten ennätyksen rikkominen venyy pakostakin ensi kauden puolelle, mutta mahdollisuuden säilyttämiseksi kaksi viimeistä ottelua tulisi kyetä selvittämään. Koko pääsarjahistorian ennätys kuuluu OPS:lle, joka voitti kausilla 1980 ja 1981 yhteensä 29 peräkkäistä peliä. Kilpailu Veikkausliigan maalikuninkuudesta käy edelleen kuumana ja tiukkaa on myös kamppailu HJK:n parhaan maalintekijän tittelistä. Mikael Forssell ja Demba Savage ovat molemmat osuneet 11 kertaa ja heidän takanaan kärkkyy Erfan Zeneli yhdeksällä osumalla. Sarjan maalipörssiä johtavat FC Lahden Rafael ja FC Hongan Tim Väyrynen 15 maalilla. Sarjan paras maalisyöttöjen antaja on Zeneli, joka on karannut muilta kandidaateilta 15 syötöllään.

HJK:n sunnuntain kokoonpanon ympärillä on muutamia kysymysmerkkejä. Varmuudella poissa on Mikko Sumusalo, joka huilaa pelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Myös kauden kaikki ottelut alusta loppuun pelanneen kapteeni Ville Wallénin kuntoutuminen sunnuntain peliin vaikuttaa epävarmalta maalivahdin loukkaannuttua lievästi RoPS-ottelussa. Lisäksi joukkuetta on vaivannut flunssa-aalto, ja muutaman pelaajan Jyväskylään lähtö ratkeaa vasta ottelupäivänä.

  • Meidän pitää päästä omalle tasollemme, jotta saamme hyvän tuloksen. Tilanne on sinänsä hyvä, että me voimme mennä sinne ja nauttia hyvästä futiksesta. Tässä on vielä pari peliä jäljellä, sitten varmaan joku pelaaja lähtee ja tulee ehkä joku uusi tilalle. Nämä ovat tavallaan viimeinen mahdollisuus pelata yhdessä juuri tällä ryhmällä, summasi Boström.

JJK – HJK potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 14.00.