Juhani Ojala ei unohda mennyttä kautta hetkessä

Vielä viime kaudella nuori toppari pelasi suurimman osan otteluistaan HJK:n kakkosjoukkueessa, Klubi-04:ssä. Syyskuussa 2008 alkanut armeijakomennus piti Juhanin poissa täysipainoisesta treenaamisesta kokonaisen vuoden verran.
Viime talvena kurssi muuttui nopeasti. Mathias Lindström loukkasi itsensä ja joutui olemaan sivussa yli puolet kaudesta. Ojalalle tarjoutui äkkiä vastuuta ja peliaikaa HJK:n takalinjoilla. 
– Kilpailu peliajasta on luonnollisesti tällä tasolla todella kovaa. Massen loukkaantuminen kuitenkin jätti ison aukon puolustukseemme, joten näyttöpaikkoja tuli enemmän – myös minulle, Jude linjaa.

Judelle kertyi kaudella täydet 26 ottelua Veikkausliigassa, neljä Mestareiden liigan karsintaottelua sekä kaksi Eurooppa liigan karsintaottelua. Se on nuorelle miehelle merkittävä saldo yhdestä kaudesta.
– Europelit olivat erittäin hieno kokemus. 30 000 katsojan huutomyrsky voisi ehkä jonkun mielestä tuntua uhkaavalta, mutta itse sain siitä voimia parempaan suoritukseen. Kokemus näistä kovista peleistä huippujoukkueita vastaan on varmasti kehittänyt minua pelaajana, Ojala uskoo.
Myös A-maajoukkueen valmentaja Stuart Baxter on vakuuttunut nuoren klubilaisen taidoista, sillä Juhani treenasi miesten maajoukkueen mukana ennen Suomen ja Unkarin välistä kohtaamista. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa miehellä on jo useampia otteluita vyöllään. 
– Olin muutaman päivän harjoittelemassa A-maajoukkueen mukana. Se enemmänkin tutustumista. Tosi hyviä pelaajiahan siinä joukkueessa on ja erittäin hyvä ryhmähenki.
Jude itse ei kuitenkaan halua kiirehtiä A-maajoukkueen kanssa, vaan haluaisi ensin päästä ulkomaille keräämään kokemusta. Hyvät otteet ovatkin herättäneet mielenkiintoa ulkomailla, sillä Ojala kävi Espanjan pääsarjaa pelaavan katalonialaisjoukkue Espanyolin testileirillä viime vuoden keväällä. Mies vietti viikon verran reservijoukkueen kanssa ja pelasi mm. Espanyolin edustusjoukkuetta vastaan. 
Ojalan sopimus jatkuu kuitenkin vielä ensi kauden, joten hän on keskittynyt täysillä työhönsä Klubin puolustuksessa. 
– Ulkomaat siintävän ajatuksissa, mutta tärkeintä on tehdä työt kunnolla tässä hetkessä. Kahden perättäisen mestaruuden jälkeen HJK:n kanssa haluaa taistella entistä enemmän, Jude kertoo.
Tällä liigakaudella koko HJK:n puolustuslinja voi ottaa osakseen kehuja. Omaa kieltään puhuu vaivaiset seitsemäntoista päästettyä maalia Veikkausliigassa, ennen merkityksetöntä viimeisen kierroksen ottelua TamU:a vastaan. Se on lähes kymmenen maalia vähemmän kuin seuraavaksi vähiten maaleja päästäneen TPS:n vastaava lukema.
Puolustuslinjan kivikovan formin keskellä Ojala on päässyt kehittymään huimasti.
– Tällä kaudella on tullut hyvää kehitystä lähes jokaisella osa-alueella. Jos nyt täytyy jokin nimetä, niin suoritusvarmuus on ollut vahvuuksiani tällä kaudella. Aikaisemmilla kausilla on ollut epätasaisempia esityksiä. Mestaruuden voittaminen tuntuu täysin erilaiselta nyt, kun olen pelannut paljon ja vaikuttanut osaltani joukkueen menestykseen.
Kotimaisessa liigassa vastustajan päätyyn ei maaleja vielä ole syntynyt, mutta liettualaisjoukkue FK Ekranasia vastaan Jude onnistui tekemään elintärkeän maalin puskemalla pallon maaliin ottelun toisella puoliajalla. Tuolloin yli kuusituhatpäinen yleisö osoitti seisten suosiotaan. 
Maalilla Klubi nousi tasoihin otteluparissa, kunnes 
ottelu lopulta ratkesi HJK:n eduksi jatkoajalla. 
– Se maali ei unohdu ihan hetkessä. Tunnelma oli aivan upea, kun kannattajat olivat täydellä sydämellään mukana ja pitivät hienosti ääntä. Toivottavasti samanlaista tunnelmaa nähdään jatkossakin, Ojala päättää.