Jukka Raitala ei jatka HJK:ssa

Konkaripuolustaja pelasi Klubissa kahden kauden aikana 70 kilpailullista ottelua.

Klubiin viime kaudeksi pitkältä ulkomaankiertueelta palanneen puolustaja Jukka Raitalan ura jatkuu ensi kaudella toisessa seurassa.  

– Takana on pelillisesti upeat kaksi kautta. Voitimme kaksi Suomen mestaruutta ja etenimme kahdesti lohkovaiheeseen, “Jugi” hymyilee.

Keravalaisen KP-75:n kasvatti lähti kansainvälisille kentille loppukesällä 2009 vajaan kolmen HJK:ssa pelatun Veikkausliiga-kauden jälkeen. Raitalan tie vei 12 vuoden aikana peräti seitsemään eri maahan ja 63 A-maaotteluun EM-kisoineen, kunnes oli aika palata nuoruusvuosien seuraan.

Palattuaan hän kuului molemmilla kausilla HJK:n kapteenistoon. Samassa roolissa Raitala oli toiminut aiemmin päävalmentaja Thierry Henryn valitsemana MLS:n Montrealissa.

– Olen kiitollinen kapteeniudesta. Koin, että sain HJK:ssa paljon arvostusta ja vastuuta joukkueen sisällä. Minulle oli tärkeä arvo, että sain auttaa ja mentoroida nuoria pelaajia – näin heissä paljon tuttua, asioita, joita itse olin nuorena ennen maailmalle lähtöä käsitellyt. 

Jukka Raitalan pelit jatkuvat muualla. Topi Keskisen ja Anthony Olusanyan sopimukset HJK:ssa ovat kauden 2025 loppuun.
Jukka Raitalalla on ollut aina aikaa niin nuoremmille kuin vanhemmille kannattajille.

– HJK:n faneille iso kiitos! Olen saanut osakseni kannustusta ja arvostusta, ja olen vilpittömästi nauttinut pelien jälkeisistä kohtaamisista Klubipäädyssä, Junnupäädyssä ja muissa katsomoissa – niin Boltilla kuin lukemattomilla stadioneilla Suomessa ja Euroopassa. Aika, jonka olen kannattajille antanut, on ollut tosi merkityksellistä myös itselleni. 

Syyskuussa 35 vuotta täyttänyt Raitala pelasi Klubin paidassa vuonna 2022 peräti 40 ja tänä vuonna 30 kilpailullista ottelua. Viime vuoden valmennustiimi valitsi hänet joukkueen Vuoden pelaajaksi. 

Voittopelien jälkeen myös Raitala on päässyt kapteeninnauha kädessään huudattamaan Nappulakenkiä.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas valmensi Raitalaa vuosia myös A-maajoukkueessa, mutta ensi kertaa miesten tiet kohtasivat jo parisenkymmentä vuotta sitten Keski-Uudenmaan Akatemiassa. 

– Jo silloin Jukka tunnettiin lempinimellä ”Keho”, ja se kyllä kuvaa häntä hyvin. Itse olen käyttänyt lempinimeä ”Keravan Betoni”, koska Jukkaan voi luottaa, että taso pysyy aina, ”Toke” toteaa. 

– Jukka on todellinen kenttien ja pukukoppien herrasmies, joka ajattelee aina joukkuetta. Kaikin puolin fiksu kaveri ja superammattilainen, jossa ei Suomeen palaamisen myötä ole näkynyt pienintäkään merkkiä jäähdyttelystä tai vastaavasta. Mieletön ura, Korkeakunnas summaa.

Kiitos kaikesta Jukka & menestystä jatkoon! 

Jukka Raitala Klubissa
3 Suomen mestaruutta (2009, 2022, 2023)
2 Suomen Cupia (2008, 2009)
1 Eurooppa-liigan lohkovaihe (2022)
1 Konferenssiliigan lohkovaihe (2023)
1 Liigacup (2023)
109 Veikkausliiga-ottelua
20 europelien karsintaottelua