Jukka Raitala Klubiin!

Kokenut laitapuolustaja Jukka Raitala palaa ulkomailta HJK:hon kahden vuoden sopimuksella.

33-vuotias Raitala siirtyy Klubiin Yhdysvalloista, jossa hän edusti viimeksi MLS-seura Minnesota Unitedia. Kaiken kaikkiaan Raitala on viettänyt ulkomailla viimeiset 12 vuotta.

HJK:ta jo junioreissa edustanut Raitala pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2009 Klubin paidassa, josta hän siirtyi saksalaiseen TSG Hoffenheimin organisaatioon. Raitala pelasi Saksassa yhteensä kaksi kautta, Hoffenheimissa sekä Paderbornissa.

Ennen Yhdysvaltoihin siirtymistä vuonna 2017, Raitala pelasi myös Espanjassa, Hollannissa, Tanskassa sekä Norjassa. Mies itse kokee paluun Suomeen olevan tässä vaiheessa paras vaihtoehto.

– Olen äärettömän iloinen sopimuksesta. Tuntuu hyvältä palata Helsinkiin tuttuun seuraan ja ympäristöön. Urheilullisesti nälkä on kova, haluan jatkaa seuran kehittämistä ja tuoda oman kokemukseni sekä arvoni seuraan, Raitala tunnelmoi.

– HJK:ssa on jatkuvasti nuoria ja lahjakkaita pelaajia, joiden kanssa pääsee tekemään töitä päivittäin ja puskemaan heitä eteenpäin. Silloin, kun olin itse nuorena täällä, niin täällä oli paljon kokeneita konnia, jotka jaksoivat hengittää niskaan. Olen tosi kiitollinen siitä, hän kertoo.

HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula korostaa Raitalan tuomaa kokemusta joukkueeseen.

– Hienoa saada kokenut A-maajoukkueen paluumuuttaja vahvistamaan meidän puolustusta. Jugi pystyy pelaamaan puolustuslinjassa usealla eri paikalla ja hänen peruspelaaminen pelin eri vaiheissa on korkeaa tasoa, Takkula kommentoi.

Tervetuloa takaisin kotiin, Jugi!