Julius Tauriainen siirtyy SC Freiburgiin

HJK:n nuoren keskikenttäpelaajan ura jatkuu saksalaisjoukkueessa.

Julius Tauriainen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK ja Julius Tauriainen, 19, ovat hyväksyneet SC Freiburgin tarjouksen pysyvästä siirrosta saksalaisjoukkueen riveihin. Tauriainen siirtyi viime elokuussa Freiburgiin lainasopimuksella, joka päättyi kesäkuun lopussa. 

HJK:n akatemian tavoite on kehittää pelaajia HJK:n liigajoukkueelle, mutta myös olla paras paikka tukemaan pelaajan tavoitteita urallaan. Jokaisen pelaajan askeleet kohti ammattilaisuutta ovat yksilöllisiä.

– Juliukselle ja HJK:lle siirto oli tässä kohtaan paras vaihtoehto kokonaisuuden kannalta. Julius pääsee nyt jatkamaan pelaajana kehittymistä hänelle jo tutussa ympäristössä ja seurassa, joka oli valmis panostamaan Juliuksen saamiseksi, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Kirkkonummella FC Wildissa pelaamisen aloittanut Julius Tauriainen aloitti HJK:n akatemiassa 2016. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä Tauriainen teki sopimuksen HJK:n kanssa 2018 ja on vakiinnuttanut paikkansa HJK Klubi 04:n kokoonpanossa. Kansainvälistä kokemusta hän sai 2018 UEFA Youth League otteluissa turkkilaista Altinordua vastaan.

– Olemme iloisia Juliuksen puolesta. Kiitämme Juliusta ajastaan sinivalkoisessa ja toivotamme hänelle onnea ja menestystä jalkapalloammattilaisen uralla, iloitsee Takkula.