Kärkkäinen: ”Kuopioon aina mukava palata”

HJK pelaa kauden avausottelunsa pitkästä aikaa vieraskentällä. HJK-leirissä ratkaisu matkustaa Kuopioon bussilla päivää ennen avausottelua on hyvä liike: Islannin aamun tulivuorenpurkauksen takia kotimaan lentokentät on jouduttu kahta pääkaupunkiseudun kentää lukuun ottamatta sulkemaan.
Päivää aikaisemmin matkustamisessa on myös muita hyviä puolia. HJK:n joukkue saa rauhassa valmistautua otteluun paikan päällä Kuopiossa.
– Aikataulu ei ole nyt niin tiukka ja saamme ottaa rauhassa ja keskittyä huomisillan otteluun. Se on tietenkin hyvä juttu, HJK:n puolustaja Pyry Kärkkäinen sanoo.
Kauden avausottelun läheneminen on nostanut tunnelmat HJK-leirissä odotetusti korkealle. Tärkeän keskikenttäpelaajan Aki Riihilahden jääminen pois avausottelusta jalkavaivojen takia ei hetkauta joukkueen valmistautumista. Tunnelma on normaali kauden avausottelun tunnelma.
– Se ei kuitenkaan ole ollut jännittynyttä tunnelmaa vaan odottavaa, ja innostunutta: pitkän talven harjoittelu vaihtuu nyt pelaamiseen ja pisteiden saalistamiseen. Itselleni ottelussa on tietenkin oma lisäkipinä, sillä KuPS on entinen seurani. Fiilis on luottavainen, olemme päässeet hyvään iskuun ja päässeet keskittymään tulevaan kauteen oikealla tavalla.
KuPS:aa pidetään vahvana kotijoukkueena. Kärkkäinen uskoo, että Kuopiossa tunnelma on myös korkealla, mutta ei anna kotiedun vaikuttaa. Kuopion keskuskentän tekonurmi sopii HJK:lle hyvin.
– Paitsi että tekonurmi on meille tuttu alusta, tukee se myös hyvin pelaavaa pelityyliämme. Nurmikenttien kunto näin alkutalvesta ei yllä tekonurmen tasolle, Kärkkäinen miettii.
Kärkkäisen mukaan kaikki on siis valmiina kauden avaukseen.
– Nälkää joukkueessa kyllä riittää.