Karmea tulos Liettuasta

Klubilla kolmen maalin takamatka kotiottelussa Bolt Arenalla ensi tiistaina. 

Lucas Lingman taistelemassa keskikentällä.

Panevėžys vs HJK 3–0 (1–0)
17’ Ernestas Veliulis 1–0
65’ Nicolas Gorobsov 2–0 rp
67’ Noel Mbo 3–0

Liettuan ilta päättyi karmaisevaan lopputulokseen. Panevėžys iski Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen avauksessa tulostaululle tylyt 3–0-lukemat.

Ensimmäisellä puoliajalla isännät laukoivat peräti neljä kertaa HJK:n maalia kohti, onnistuen kerran maalinteossa. Vasemmalta tulleeseen keskitykseen ensimmäisenä pääsi Ernestas Veliulis, jonka ohjaus painui ohi Niki Mäenpään.

Liettuaan oli matkannut hieno määrä HJK-kannattajia.

– Viimeiset ratkaisut olivat tänään puutteellisia. Ensimmäisellä puoliajalla päästetty maali oli huolimatonta pelaamista. Emme malttaneet puolustaa tilannetta loppuun. Boksipuolustaminen on viime aikoina ollut meille haasteellista. Harmillinen ja turha maali (1–0-maali), eikä ollut siinä vaiheessa pelin kuvan mukainen, kommentoi Toni Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Myös Cheikhou Dieng ja Nicolas Gorobsov pääsivät kokeilemaan kauempaa, mutta nämä Klubin maalille tähän otteluun palannut Mäenpää torjui.

Muutama paikka avautui vieraillekin, vaikka ensimmäinen jakso paljon parannettavaa jättikin. Topi Keskiselle avautui hyvä paikka tasoittaa ottelu, mutta oikean jalan laukaus karkasi selvästi leveäksi. Santeri Hostikan laukaus jakson lopussa oli HJK:n ensimmäinen yritys maalia kohti, mutta Panevėžys-vahti Emil Timbur torjui tämän.

Santeri Hostikka

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli Klubilta tahmeaa ja varovaista pelaamista, eikä peli missään vaiheessa lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. Toiselle jaksolle jäi siis paljon parannettavaa.

Peli kuitenkin jatkui ensimmäisen jakson kaltaisena, eikä jakson alussa maalipaikkoja nähty. Kunnes iski musta pariminuuttinen. Ensin Georgios Kanellopoulos rikkoi boksissa pilkun arvoisesti ja Gorbatsov vei isännät 2–0-johtoon. Edellisestä ei oltu ehditty toipua, kun Panevėžys pääsi juhlimaan jälleen. Noel Mbo iski HJK:n avauspotkun jälkeisestä hyökkäyksestä Panevėžysin jo 3–0-johtoon.

Luke Plange kamppailemassa Panevėžys-puolustuksen keskellä.

– Toisella puoliajalla saimme palloa enemmän kymppialueelle. Muutaman hyvän maalipaikan saimme, mutta emme olleet niissä riittävän laadukkaita. Meidän päässämme puolustaminen rangaistusalueella oli huolimatonta, josta rankkarikin sitten tuli. Turha tilanne, mutta sellaista se välillä on. Nukahdimme sitten vielä meidän pitkän avauksemme jälkeen, ja vastahyökkäyksestä kaveri iski maalin, kertasi Korkeakunnas.

Tässä vaiheessa HJK teki kerralla neljä pelaajavaihtoa, joita toki valmisteltiin jo toisen maalin jälkeen. Melko nopeasti isäntien maalien sekä vaihtojen jälkeen Dieng rikkoi Kevin Kouassivi-Benissania toisen keltaisen kortin arvoisesti. Viimeiset 20 minuuttia Klubi pääsi vielä pelaamaan yhden miehen ylivoimalla. Painetta Panevėžysin päähän saatiinkin, mutta tätä ei tulostaululle asti onnistuttu siirtämään.

Brooklyn Lyons-Foster palasi kentälle kahden kuukauden jälkeen.

– Ylivoimalla saimme sitten aika paljon painetta ja pallo oli paljon heidän boksissaan. Meidän viimeiset ratkaisumme eivät olleet riittävän laadukkaita. Kaivoimme itsellemme nyt aikamoisen kuopan, mutta puolet on vasta pelattu. Pitää joukkueen kanssa istua alas, meillä on nyt alla kaksi huonoa tulosta sekä heikkoa peliä. Meillä on tässä viikko aikaa palautua ja uudelleen organisoitua ennen seuraavaa peliä, sanaili Korkeakunnas.

Kouassivi-Benissan ja Lee Erwin pääsivät puskemaan sekä Brooklyn Lyons-Foster laukomaan, mutta Timburia Panevėžysin maalilla ei tänään pystytty ohittamaan.

Yksi illan harvoista ilonaiheista oli Lyons-Fosterin pirteä paluu pelikentille kahden kuukauden tauon jälkeen.

– Aika synkissä tunnelmissa täältä palataan kotiin, mutta loppuviikosta laitetaan homma kuntoon, jotta olemme jälleen ensi viikolla parempia. On jalkapallossa ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut kuin tästä nouseminen. Lähdemme maali kerrallaan jahtaamaan. Boltilla ei ole koskaan vastustajalla ollut helppoa. Emme me luovuta, mutta tietenkin iso vuori on kiivettävänä, ennakoi ”Toke” ensi viikon kohtaamista.

Toni Korkeakunnas valoi vielä ottelun jälkeen uskoa.

Otteluparia on kaikesta huolimatta vielä puolet jäljellä. Nyt jos koskaan joukkue kaipaa Boltin hienoa tunnelmaa taakseen.

– Silloin (ensi tiistaina) tarvitsemme meidän hienoja kannattajiamme, jotka ovat tällä hetkellä ymmärrettävästi hyvin pettyneitä. Joukkue tarvitsee tällaisilla vaikeilla hetkillä tukea taakseen, jotta pystymme tekemään kovan nousun ja kääntämään tämän otteluparin.

Liput ensi tiistain toiseen osaotteluun tästä! HJK TV näyttää myös ottelun, jos et Boltille pääse paikan päälle.

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Diogo Tomas, Joona Toivio, Michael Boamah (69’ Kevin Kouassivi-Benissan) – Noah Pallas (69’ Brooklyn Lyons-Foster), Georgios Kanellopoulos (69’ Kevor Palumets), Lucas Lingman (85’ Liam Möller), Topi Keskinen – Hassane Bandé (69’ Lee Erwin), Luke Plange, Santeri Hostikka

Katso kooste ottelusta.