Katseet kääntyvät takaisin Veikkausliigaan – sunnuntaina vastassa SJK

Toni Koskela: ”SJK-ottelu testaa luonnettamme.”

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskelan mukaan joukkueen keskittymisen on oltava yhtä hyvä kuin se on ollut muissakin europelien välisissä liigapeleissä.

HJK vs SJK
Su 28.8.2022 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Otteluisäntä: OP Uusimaa »

HJK pelaa vasta kuukauden ensimmäisen Veikkausliigan kotiottelunsa huomenna sunnuntaina, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Edellisestä Veikkausliigan kotiottelusta on europelien hulinassa vierähtänyt lähes kuukauden päivät: HJK kaatoi IFK Mariehamnin Boltilla 30. heinäkuuta.  

Veikkausliigan mestaruustaisto on kauden edetessä vain tiivistynyt, kun erinomaisesti pelannut FC Honka on noussut vaivihkaa tasapisteisiin HJK:n ja KuPSin kanssa. Kaikkien kolmen joukkueen pistesarake näyttää 19 pelatun ottelun jälkeen 40 pistettä, mutta Honka johtaa sarjaa paremman maalieronsa turvin.

HJK eteni torstain Silkeborg-tasapelin myötä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen toista kertaa historiansa aikana, mutta hienon saavutuksen jälkeen keskittyminen on suunnattava jälleen kotimaahan.

– Upean saavutuksemme jälkeinen SJK-ottelu testaa luonnettamme – huippujoukkueet pystyvät nollaamaan ajatukset nopeasti. Fokuksemme on oltava yhtä hyvä kuin se on ollut muissakin europelien välisissä liigapeleissä, jotta saamme kolme pistettä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

OP Uusimaan Kalle-Ville Ylönen ja HJK:n Toni Korkeakunnas ennakoivat tulevaa ottelua. Katso video!

SJK:n kausi on ollut kaksijakoinen, mutta juuri nyt joukkueen tekeminen näyttää ainakin tuloksellisesti paremmalta kuin pitkään aikaan. Alkukauden viiden peräkkäisen tappion putki on kääntynyt parempaan suuntaan, eikä SJK ole hävinnyt toukokuun jälkeen kuin kerran. Seinäjokelaiset ovat hyvän vireensä myötä nousseet taistelemaan europaikoista viime vuoden tapaan: tällä hetkellä SJK on viidentenä, mutta AC Oulu hallitsee neljättä sijaa ainoastaan paremman maalieronsa vuoksi.

HJK oli pitkään ylitsepääsemätön este SJK:lle kotikentällään, mutta edellinen SJK:n Helsingin-vierailu oli voitokas. Klubin voitto viime kauden yläloppusarjassa näytti jo melko varmalta, mutta SJK kiri viime hetkillä rinnalle ja ohi, kun Ariel ”Tuco” Ngueukam iski ottelun voittomaalin lisäajan viidennellä minuutilla. Edellinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin huhtikuussa Seinäjoella, josta HJK vei pisteet mukanaan 1–0-vierasvoitolla.

– SJK on muuttunut aika paljon siitä, kun viimeksi pelasimme. Pelaajistossa on tapahtunut monia muutoksia. Lisäksi heidän pelaamisen muotonsa ovat erilaiset, ja he pystyvät luomaan enemmän uhkaa syvyyteen kuin pitkään aikaan.

HJK:n pelaajatilanne on jopa erinomainen: loukkaantumisten vuoksi ovat sivussa ainoastaan jo pidempään poissa olleet Manuel Martic, Valtteri Moren sekä Roope Riski. Muutoksia kokoonpanoon on torstaista varmasti luvassa, jotta kentälle saadaan tuoreita jalkoja.

Sunnuntain ottelun yhteydessä järjestetään kaksi keräystä ukrainalaisten hyväksi. Ennen peliä Klubipäädyn edustalla on tavarankeräys, ja ottelun jälkeen Boltilla pelataan 2×20 minuutin mittainen hyväntekeväisyysottelu SMJK:n ja Suomen ukrainalaisten välillä. Lisäksi ukrainalaisilla on vapaa pääsy SJK-otteluun. Lue lisää täältä!