Katseet takaisin Veikkausliigaan – HJK matkustaa SJK:n vieraaksi

Klubi on kasvattanut tappiottoman putkensa Veikkausliigassa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. OmaSP Stadionilla HJK ei ole hävinnyt koskaan.

Jesse Öst palaa sunnuntaina tutulle stadionille.

SJK vs HJK
Su 24.9.2023 klo 17:30
Veikkausliiga – OmaSP Stadion

Veikkausliigan Mestaruussarja jatkuu sunnuntaina tärkeällä vieraskamppailulla, kun HJK matkustaa Pohjanmaalle SJK:n vieraaksi. Klubi pitää sarjan kärkipaikkaa edelleen hallussaan, ja eroa toisena majailevaan KuPSiin on kertynyt jo neljä pistettä. Sunnuntain vastustaja SJK on puolestaan pudonnut viimeaikaisten heikkojen tulosten myötä neljänneksi.

– SJK oli alkukaudesta hyvin vahvassa vireessä, mutta viime aikoina heillä on ollut hieman haastavampaa. Joukkue on pysynyt pääosin samana koko kauden, ja odotammekin saavamme vastaamme hyvin motivoituneen ja aggressiivisen kotijoukkueen, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

HJK:n tappioton putki Veikkausliigassa on kasvanut jo seitsemän ottelun mittaiseksi: töölöläiset ovat voittaneet edellisistä seitsemästä liigaottelustaan kuusi ja pelanneet kerran tasan. Viimeksi HJK:n kovan tuloskunnon sai kokea FC Inter, jonka Klubi voitti viime viikonloppuna maalein 2–0.

Vaikka joukkueet löytyvätkin kuntopuntarin eri päistä, on SJK:lla selvä lepoetu huomiseen otteluun. HJK pelasi tiukan Konferenssiliigan kamppailun kreikkalaista PAOKia vastaan myöhään torstai-iltana, joten palautumisaika on lyhyt. Sen sijaan SJK pelasi viimeksi viime viikon lauantaina, joten kotijoukkue on saanut keskittyä koko viikon ajan huomiseen otteluun.

– Olemme keskittyneet PAOK-pelin jälkeen palautumisen ohella nyt pari päivää huomiseen otteluun. Olemme analysoineet SJK:n pelaamista, mutta pääpaino on toki oman pelaamisemme eri osa-alueiden kehittämisessä. Valmistautuminen on sujunut tutuksi tulleella kaavalla, kun pelaamme näin kolmen päivän välein.

Torstain PAOK-pelin kuormitus toi lisähommia Klubin fysio-osastolle. Vaihdosta kentälle tullut Kevin Kouassivi-Benissan loukkaantui pelin aikana mutta tsemppasi loppuun asti, kun vaihtoja ei ollut käytettävissä. “KB” on sivussa joukkueharjoituksista arviolta lokakuun maajoukkuetauolle asti. Georgios Kanellopoulos puolestaan sai kolhun, joka pitää hänet sivussa Seinäjoelta.

Loppukauden sivussa oleva maalivahti Dejan Iliev kuntouttaa kyynärpäätään Helsingissä, ja PAOK-pelistä “tuvalle” tuli harmillinen seuralainen, kun Ilievin tilalle loppukaudeksi hankittu Niki Mäenpää teloi pohkeensa pahan näköisesti.

Mäenpään magneettikuvat perjantailta näyttävät kuitenkin huomattavasti pelättyä paremmilta: Alustava arvio toipumisajaksi on “vain” nelisen viikkoa, joskin tarkempi arvio saadaan vasta ensimmäisen kuntoutusviikon jälkeen.

Toppariosastolta sivussa ovat edelleen Aapo Halme sekä kapteenistoon kuuluvat Miro Tenho ja Matti Peltola. Tenhon ja Peltolan osalta tilannetta seurataan päivä kerrallaan – parhaassa tapauksessa jompikumpi tai jopa molemmat voivat olla pelikunnossa keskiviikon Honka-kotipelissä.

– Lähtökohtamme ovat huomattavasti paremmat kuin edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme. Lauantain treeneissä oli mukana 17 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joten loukkaantumisiakin on otteluruuhkassa tullut. Tavoitteemme on kuitenkin sama kuin aina eli voitto. Sen eteen meidän pitää tehdä jälleen kovasti töitä, kuten aikaisemmissakin otteluissa.

Pitkään loppukeväästä ja kesällä sarjaa johtanut SJK on suorastaan romahtanut viimeisten kahden kuukauden aikana, kun ajanjakson sisään mahtuu vain yksi voitto – sekin sarjajumboa IFK Mariehamnia vastaan. Seinäjokisten alamäki alkoi itse asiassa tulosten valossa Klubin edellisestä vierailusta: HJK vei pisteet OmaSP Stadionilta heinäkuun lopussa 2–1-vierasvoitolla. Tuo ottelu, jossa Iliev loukkaantui, ex-SJK Jesse Öst oli sivussa ja Alex Ramula loisti, käynnisti SJK:n neljän tappioputken.

Todellisuudessa ongelmat alkoivat jo vähän aikaisemmin. SJK:n alkukauden menestys nojasi vahvasti tiiviiseen puolustukseen, jonka viimeisenä lukkona toiminut maalivahti Ovie Ejeheri piti nollat yhdeksän kertaa 14 ottelun aikana. Lainasopimuksella SJK:ssa pelannut Ejeheri palasi emoseuraansa Arsenaliin heinäkuussa, ja miehen lähdön jälkeisissä yhdeksässä ottelussa SJK ei ole onnistunut pitämään nollapeliä kertaakaan.

OmaSP Stadion on ollut Klubille perinteisesti mukava paikka vierailla. SJK:n nykyinen kotistadion avattiin kesällä 2016, eikä Klubi ole hävinnyt liigaottelua siellä vielä kertaakaan. Yhdeksän tähänastisen liigakamppailun saldo on hurja: kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 19–4.

Katso suora lähetys matsista Ruudusta

VeikkausTV Studion tuore Veikkausliiga-studio on julkaistu. Lähetyksessä käsitellään Veikkausliigan 22.-24.9 pelattavia loppusarjojen päätöskierroksen otteluita. Veikkausliiga-studion viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa ilmaiseksi ja ilman erillistä kirjautumista Veikkaus Vetojen Youtube-kanavalta.

Katso VeikkausTV:n Veikkausliiga-studio