Kauden toistaiseksi isoin kamppailu lauantaina Boltilla

HJK saa Veikkausliigan kärkikamppailussa vastaansa tappioitta porskuttavan SJK:n.

Espanjalainen Luis Anula toimii ensimmäistä kauttaan HJK:n fysiikkavalmentajana.

HJK vs SJK
La 3.6.2023 klo 17:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Veikkausliigan runkosarjan puoliväli saavutetaan Klubin osalta lauantaina, kun HJK saa kärkikamppailuun vieraakseen SJK:n. Jaossa olevat pisteet ovat äärimmäisen tärkeät: sarjakärki SJK on tällä hetkellä vain pisteen Klubin edellä, mutta seinäjokelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Myös KuPS on vahvasti mukana taistossa – kuopiolaiset ovat tasapisteissä Klubin kanssa.

Sarjatilanne
                          O   V  T  H  ME P
SJK                    8    6  2  0  11–2 20
HJK                   10  5  4  1  19–8 19
KuPS                10  6  1  3  11–5 19

HJK:n vire on viime viikkoina ollut heikko. Kausi käynnistyi tyylikkäästi kolmella voitolla, mutta sen jälkeen voittoja ei ole tullut kuin kaksi. Viimeisestä kuudesta ottelusta takataskussa on ainoastaan yksi kolmen pisteen suoritus: FC Inter kaatui Boltilla 13. toukokuuta.

– Täydellinen sauma pelata tällainen kärkikamppailu. Lähtökohdissamme ei ole periaatteessa mitään uutta – meiltä odotetaan aina voittoa, ja huomenna on hyvä sauma palata taas voittojen tielle, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Kotikentällä HJK on ollut vahva, vaikka tiistaina FC Honka veikin Cupin jatkopaikan mukanaan rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Viiden Bolt Arenalla pelatun liigaottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 13–2.

Kauden 2015 yllätysmestari SJK on pelannut loistavan alkukauden. SJK on ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt kertaakaan Veikkausliigassa. Merkittävä syy tähän on ollut seinäjokelaisten tiivis alakerta: kahdeksassa pelissä omiin on mennyt vain kaksi osumaa, mikä on sarjan ylivoimaisesti pienin lukema.

Lauantain ottelu on joukkueiden lisäksi myös maalipörssin kärkinimien välinen taisto. Bojan Radulovic johtaa tilastoa kuudella maalillaan, ja SJK:n ykköspyssy Jaime Moreno on osunut viidesti. Muita silmällä pidettäviä vierasjoukkueen yksilöitä ovat kolme maalia laukonut Jeremiah Streng, uransa tehokkainta kautta pelaava Jake Dunwoody sekä Klubista takaisin Seinäjoelle siirtynyt Murilo, joka on pelannut täydet minuutit jokaisessa SJK:n matsissa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa. HJK poistui jokaisesta kamppailusta voittajana, mutta marginaalit olivat pieniä. Anthony Olusanya laukoi vierasottelussa voittomaalin viimeisen kympin aikana, ja sama mies viimeisteli myös runkosarjan kotiottelun ainoan osuman. Ylemmässä jatkosarjassa keskinäinen ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, mutta Perparim Hetemaj ohjasi viime hetkillä Lucas Lingmanin epäonnistuneen laukauksen takatolpalta maaliin.

Kärkikamppailusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Aapo Halme ja Liam Möller. Lisäksi Jukka Raitala on sairaana. Sen sijaan Pyry Soiri on jälleen valmennuksen käytettävissä.