Kauden viimeinen koitos Sevillassa – HJK:n tukena peräti 400 kannattajaa

Lohkovoiton varmistanut Real Betis isännöi HJK:ta Sevillassa – Klubilla ei enää mahdollisuuksia jatkopaikkaan.

David Browne on ollut yksi Klubin eurotaipaleen näkyvimpiä hahmoja.

Real Betis Balompié vs HJK Helsinki
To 3.11.2022 klo 22.00
UEFA Europa league – Estadio Benito Villamarín, Sevilla

HJK matkusti keskiviikkona Espanjaan, jossa joukkue kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksella Real Betis Balompién. Kummallakaan joukkueella ei ottelussa urheilullista panosta ole: Real Betis on jo varmistanut lohkovoiton sekä suoran paikan pudotuspeleihin, kun taas lohkon viimeiselle sijalle jäänyt HJK on varmuudella ulkona jatkopeleistä. C-lohkon muut joukkueet, AS Roma ja Ludogorets, ratkaisevat lohkon kakkospaikan omassa ottelussaan.

Real Betisin valtavalle, yli 60 000 henkeä vetävälle kotistadionille odotetaan huomisiltana noin 45 000 katsojaa. Vaikka valtaosa heistä on luonnollisesti Betisin puolella, saa Klubikin kunnioitettavan määrän tukea paikan päälle: HJK-kannattajia on saapumassa Benito Villamarínille nelisen sataa.

HJK ja Real Betis kohtasivat Eurooppa-liigan lohkovaiheen avausottelussa, kun espanjalaisryhmä vieraili syyskuun alussa Bolt Arenalla. Klubi tarjosi tällä hetkellä Espanjan La Ligan neljäntenä majailevalle Real Betisille hyvän vastuksen, mutta helpohko rankkari vei vierailijat johtoon, ja Willian José tuplasi johdon toisella jaksolla. Kotiyleisö riemastui jo hetkeksi, kun Malik puski Klubin maalin päähän, mutta VAR-tarkistus paljasti ghanalaiskärjen olleen niukasti paitsioasemassa, joten joukkueen ja kannattajien ilo loppui nopeasti.

HJK:n edellinen peli on viikon takaa, kun AS Roma vei Klubin hyvästä taistelusta huolimatta pisteet Töölöstä. Betis puolestaan lähtee HJK-otteluun kahden voiton putkessa, kun Ludogorets kaatui viime torstaina Eurooppa-liigassa ja Real Sociedad sunnuntaina kotimaan pääsarjassa. Lisäksi joukkueella on tulevana sunnuntaina edessään Sevillan derby, joka on varmasti vihreävalkoisten viikon pääottelu.

– Vielä yksi hieno mahdollisuus tälle kaudelle. Betis on varmistanut lohkovoiton ja heillä on iso derby sunnuntaina, joten joitain muutoksia heidän kokoonpanossaan nähdään varmasti. Joka tapauksessa kohtaamme kuitenkin joukkueen, jossa on paljon laatua, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Real Betis -kamppailusta ovat sivussa edellisen ottelun tapaan jo pidempään poissa olleet Valtteri Moren, Roope Riski ja Murilo. Myös Aapo Halme on poissa saatuaan treeneissä kolhun, ja Miro Tenho ei valitettavasti ehtinyt aivan kuntoutumaan torstain peliin. Lisäksi Riku Riski on kipeänä. Sen sijaan Jukka Raitala on kärsinyt yhden ottelun pelikieltonsa ja on jälleen valmennuksen käytettävissä.