Kauden viimeinen kotipeli maanantaina – ”Joukkueessa halu näyttää”

HJK kohtaa kotonaan Sonera Stadiumilla FC Lahden klo 18.30. Samaan aikaan sarjakakkonen Inter ja -kolmonen TPS pelaavat Turun derbyn. Mahdollisuuksia on vielä moneen suuntaan, sillä erot kärjessä ovat pienet.

HJK johtaa Interiä vain pisteellä. Mestaruus on kuitenkin katkolla mikäli Inter kaatuu Turussa ja HJK voittaa kotonaan. Kaikki muut tulokset siirtävät mestaruuden ratkaisun kauden päätöskierrokselle ensi lauantaille.

– Jätkiä ei ole tarvinnut erikseen viritellä. Tunnelma on sellainen, että kotiyleisölle halutaan antaa kaikki irti, kertoo päävalmentaja Antti Muurinen.

Hänelle lauantain peli on merkityksellinen, sillä maanantaihin päättyy päävalmentajan komeaakin komeampi kotipelien aikakausi HJK:ssa. Soneralla joukkue on yltynyt päävalmentaja Muurisen alaisuudessa hurjaan ennätystahtiin, sillä Veikkausliigassa ei tappiota ole kotona tullut peräti kahteen kauteen.

Ensi kaudella HJK:ta luotsaa uusi päävalmentaja, joten Muuriselle maanantai on samalla jäähyväisottelu kotiyleisölle.
  • Toki tunnelmat ovat itsellä hieman haikeat, mutta mielessä on tällä hetkellä vain ja ainoastaan voitto ja kolme pistettä.
Paras jäähyväislahja olisi voitto maanantaina ja kauden päätteeksi mestaruus, joka on katkolla joko jo maanantain kierroksella tai sitten viikon päästä lauantaina.

HJK on päässyt valmistautumaan maanantain peliin hyvin ottaen huomioon kiireisen loppukauden. Perjantaina joukkue käväisi Vaasassa nappaamassa rutiinivoiton. Maanantain vastustaja FC Lahti teki saman kotonaan MYPA:aa vastaan lukemin 3-1.

– Lahti on päässyt pelaamaan loppukauden paineettomana, kun ei ole pelkoa tippumisesta tai panoksia mitaleista. Tämä tekee Lahdesta arvaamattoman vaarallisen. 

Lahtelaisten kärkipelaaminen on parantunut hurjasti loppukaudesta.

– Rafael on tullut vahvasti takaisin. Myös Drilon Shala on parantanut loppua kohden. Heitä on taitava Matti Klinga ruokkinut erittäin hyvin.

HJK:n tilanne on hyvä. Varmuudella on pois vain pelikiellossa oleva toppari Timi Lahti, mutta muuten joukkueen sairastupa on lähes tyhjä. Ainakin sunnuntain valmistavissa harjoituksissa joukkue pääsi vetämään ehjät ja terävät harjoitukset.

HJK-FC Lahti
Ma 22.10. klo 18.30
Sonera Stadium