Kausi 2016 käyntiin harjoitusottelulla ja Liigacupilla

Klubi avaa viimein kautensa myös otteluiden merkeissä, kun perjantaina Talin hallissa potkaistaan uusi kausi todenteolla käyntiin. Kauden ensimmäisessä ottelussa vastassa on viime kaudella Viron Meistriliigassa neljänneksi sijoittunut FC Infonet.

Viime kaudella Veikkausliigan kolmanneksi sijoittunut Klubi on muuttunut viime kauden jälkeen paljon. Uusina pelaajina joukkueeseen on tullut Vaasan Palloseurasta saapunut maalivahti Markus Uusitalo, Norjan pääsarjan Lillestrømistä tuli keskuspuolustaja Lum Rexhepi ja hänen tavoin Norjasta saapui myös maajoukkuepuolustaja Ville Jalasto.

Keskikentälle Klubi on saanut vahvistusta FC Interissä viime vuosina pelanneesta Vincent Onovosta. Hyökkäyspäähän tehtiin HJK-fanien riemuksi sopimus Jarno Parikan kanssa. Lisäksi Infonet-ottelussa hyökkäyksessä nähdään viikon mittaisella testijaksolla Klubissa oleva 19-vuotias saksalaishyökkääjä Onur Capin.

Viime kaudella pääasiassa Klubi 04:sta edustaneiden nuorten pelaajien esiinmarssi on ollut vakuuttavaa. Liigajoukkueen mukana on treenannut alkuvuoden aikana iso määrä nuoria pelaajia ja heistä jokainen pyrkii murtautumaan edustuksen kokoonpanoon harjoitusotteluiden ja Liigacupin aikana.

Viime kaudella Klubiin saapunut maalivahtilupaus Matias Sauramaa kärsi lähes koko kauden loukkaantumisista, mutta lähenee pikkuhiljaa pelikuntoa. Puolustuksessa keskuspuolustaja Aapo Halme debytoi Veikkausliigassa jo viime kaudella ja esitti todellisen pelimiehen otteita Klubipaidassa. Halmeen tavoin myös laitapuolustaja Joachim Böckerman ehti debytoimaan Veikkausliigassa jo viime kaudella. Viime kaudella Klubi 04:ssa pelanneista puolustajista on HJK:n harjoitusvahvuudessa olleet lisäksi Leo Väisänen ja Lassi Järvenpää.

Keskikentällä Lucas Lingman murtautui jo viime kaudella vahvasti edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Pehmeän pallokosketuksen omaava monipuolinen Lingman on ollut myös tämän kauden harjoituksissa vakuuttavassa iskussa. HJK:n U19 joukkuetta Uefa Youth Leaguessa kipparoinut Sebastian Dahlström solmi hiljattain vuoden mittaisen sopimuksen Klubin kanssa ja on ollut Lingmanin tapaan hyvässä iskussa alkuvuoden harjoituksissa.

Viime kaudella Suomessa vuoden poikapelaajaksi valittu 16-vuotias Saku Ylätupa on tällä hetkellä Valko-Venäjän pääkaupunki Minskissä minihuuhkajien mukana kansainvälisessä turnauksessa, eikä ole Klubin vahvuudessa Infonetiä vastaan. Ylätupa on pelannut harjoituksissa ennakkoluulottomasti ja kärkkyy Liigacupissa paikkaa edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Hyökkäyspäässä treeneissä on viilettänyt loppuvuodesta kaksivuotisen jatkosopimuksen Klubin kanssa solmineen Lassi Lappalaisen lisäksi myös Ilmari Ylönen, joka kantoi viime kaudella päävastuun Klubi 04:n keskushyökkääjän roolista.

Viime kauden joukkueesta kaudella 2016 jatkavat lisäksi Thomas Dähne, Gideon Baah, Sebastian Sorsa, Taye Taiwo, Obed Malolo, Matti Klinga, Atom, Toni Kolehmainen ja Nikolai Alho. Katso koko joukkue joukkuesivulta.

-Uudet pelaajat pääsevät paremmin sisään joukkueeseen pelien kautta ja siinäkin mielessä nämä matsit ovat aina tärkeitä. Totta kai kamppailu peliajasta on myös tiukkaa ja tällaiset harkkamatsit ovat hyviä näytönpaikkoja kaikille, miettii Sebastian Sorsa kauden alun kynnyksellä.

-Nuorista pelaajistamme pitää sen verran sanoa, että he ovat pärjänneet treeneissä todella hyvin. Minusta tuntuu, että vuodesta toiseen nämä pelaajat ovat entistä nuorempina valmiita astumaan edustusjoukkueen mukaan, Sorsa jatkaa.

Perjantaina pelattavan Infonet-ottelun jälkeen HJK:lla on reilu viikko aikaa hioa kuvionsa kuntoon lauantaina 30.1. alkavaa Liigacupia varten. Liigacupin ensimmäisessä ottelussa kotonaan IFK Mariehamnin kohtaava Klubi voitti kilpailun viime kaudella ja lähtee puolustava mestarina kauden 2016 Liigacupiin.

-Totta kai lähdemme voittamaan jokaista ottelua, myös Liigacupissa. Liigacupin isoin merkitys on kuitenkin pelin kuntoon hiominen ja joukkueeksi hitsautuminen. Jokaiselle joukkueelle tulee aina uusia pelaajia, joiden pitää päästä sisään joukkueeseen. Hyvä että on paljon pelattavaa, Sorsa tuumaa.

-Onhan Liigacup myös luonteeltaan hieman erilainen kilpailu on Veikkausliiga ja Suomen Cup. Liigacupissa voi olla testipelaajia ja jokainen joukkue kokeilee vähän erilaisia juttuja ennen Veikkausliigakauden alkua. Kilpailu on kuitenkin aina kilpailu ja voitonnälkää löytyy, Sorsa sanoo.

Liigacupissa Klubi pelaa samassa alkulohkossa IFK Mariehamnin, FC Lahden, HIFK:n, PK-35:n ja FC Interin kanssa. Kolmen viikon päässä siintävä Talin hallissa pelattava Stadin derby saa Sorsankin innostumaan.

-Makeeta päästä pelaamaan heitä vastaan jo tässä vaiheessa. Pitkän linjan klubilaisena tällaiset derbyt sytyttävät kyllä. Tässä on meille hyvä tilaisuus ottaa IFK:sta niskalenkki!

Liigacupin ohjelmaan pääset tutustumaan täältä >>

Myös Liigacupin jälkeinen ohjelma alkaa olla HJK:lla selvänä. 25.2. Klubi kohtaa harjoitusottelussa niin ikään virolaisen Nõmme Kaljun. Ottelu pelataan Talin hallissa kello 14.15 alkaen.

Viime vuoden tavoin myös tänä vuonna harjoitusleiri järjestetään Espanjan Marbellassa, jonne Klubi matkustaa maaliskuun alkupuolella. Leiri on viikon mittainen ja sen aikana pelattaneen kansainvälisiä harjoitusotteluita. Harjoitusleirin jälkeen Veikkausliigan alkuun jää aikaa vain vajaat kolme viikkoa.

Tervetuloa katsomaan HJK:n kauden ensimmäinen ottelu perjantaina kello 17.15 Talin halliin. Liput 10/5 euroa, kausikortilla 2016 ilmainen sisäänpääsy. HJK TV:n selostettu ottelulähetys pyörähtää käyntiin kello 17.00 ja kustantaa 5 euroa. Lue lisää >>