Kausi käyntiin keskiviikkona!

Pitkä odotus on ohi ja Veikkausliigan kausi 2019 alkaa HJK:n osalta kotiottelulla FC Interiä vastaan.

HJK lähtee uuteen sesonkiin selkein tavoittein. Tähtäimessä on kolmas tähti eli seurahistorian mestaruus numero 30. Klubi nappasi viime kaudella toisen mestaruuden putkeen, kun 33 ottelun saldona oli 78 pistettä. Toiseksi sijoittunut RoPS jäi 16 pisteen päähän. Kausi oli helsinkiläisiltä kokonaisuudessaan väkevä: 26 viimeisestä pääsarjaottelusta joukkue hävisi vain yhden.

HJK on tehnyt talven aikana nipun mielenkiintoisia hankintoja joukkueeseen. Viime vuoden lopulla nippuun liittyivät FC Midtjyllandista saapunut Kaan Kairinen sekä viime kaudella Veikkausliigassa pelanneet Joonas Vahtera sekä Henri Toivomäki. Myös Lassi Lappalainen palasi Helsinkiin erinomaisesti RoPS:ssa sujuneen lainapestin jälkeen.

Klubi on napannut riveihinsä myös mielenkiintoisia ulkomaalaisia pelaajia. Nigerialainen Elderson tuo kokemusta ja laatua takalinjoille. 31-vuotias laitapuolustaja on edustanut maataan muun muassa MM-kisoissa ja pelannut esimerkiksi Bragan ja AS Monacon riveissä. Harmeet Singh tuo vastaavasti juonikkuutta keskikentälle. Norjalainen pelasi viimeksi kotimaansa pääsarjassa Sarpsborg 08:ssa ja oli joukkueensa mukana talvella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Ivan Tarasov nappasi vastaavasti sopimuksen testijakson päätteeksi. Pietarin Zenitin organisaatiosta saapunut peluri avasi Klubin paidassa väkevästi onnistuen kahdesti maalinteossa debyyttiottelussaan Hammarbyä vastaan. Viimeisin vahvistus on Marco Bueno, joka siirtyi Etelä-Amerikasta ensimmäistä kertaa Eurooppaan. 25-vuotias hyökkääjä debytoi Meksikon maajoukkueessa vuonna 2015 ja pelasi viimeksi Chilen pääsarjassa.

Mestaruuden voittaneesta joukkueesta uusien haasteiden pariin ovat vastaavasti siirtyneet Juha Pirinen, Ville Jalasto, Anthony Annan, Hannu Patronen, João Klauss, Mikko Sumusalo sekä Jordan Domínguez.

Klubi on valmistautunut kauteen pelaamalla reilusti harjoitusotteluita alkuvuoden aikana. Pelkkää ruusuilla tanssimista alkuvuosi ei ollut, sillä Suomen Cupissa tie tyssäsi jo lohkovaiheeseen kahden voiton, yhden tasapelin ja kahden tappion myötä. Muita harjoitusotteluita HJK on pelannut yhteensä seitsemän, joiden tuloksena oli viisi voittoa (Hammarby, Obolon Kiev, KuPS, FC Flora sekä Zenit 2) sekä kaksi tappiota (Rangers ja Soligorsk).

Klubi sai harjoituskaudella onnistujia laajalla rintamalla ja varsinkin nuoret pelaajat saivat reilusti vastuuta. Peräti 14 eri pelaajaa onnistui maalinteossa alkuvuoden aikana. Sisäisen maalipörssin kärjessä olivat kaksi osumaa mieheen viimeistelleet Ivan Tarasov, Riku Riski, Lassi Lappalainen, Akseli Pelvas, Joonas Vahtera, Eetu Vertainen ja Marco Bueno.

Interissa puhtaltavat uudet tuulet

FC Interin viime kausi oli myrskyisä. Tuloksena oli lopulta seitsemäs sija, mikä oli toisaalta seuran toiseksi paras saavutus viimeisen kuuden vuoden aikana. Tapahtumia värikkäältä sesongilta ei puuttunut.

Turkulaiset lähtivät kauteen Fabrizio Piccaretan komennossa. Interillä oli Veikkausliigassa haasteita jo keväällä, kun seitsemästä ensimmäisestä ottelusta irtosi vain yksi voitto. Cupissa kuitenkin kulki: FC Inter nappasi mestaruuden kukistamalla Klubin loppuottelussa ja varmistamalla näin paikan Eurooppa-liigan karsinnoissa jo toukokuussa. Veikkausliigan puolella meno jatkui kuitenkin tukkoisena ja Piccareta jätti päävalmentajan paikan kesäkuun alkupuolella. Tilalle nousi apuvalmentajana toiminut John Allen, mutta kurssi ei kääntynyt erityiseen nousuun heinäkuun neljää peräkkäistä voittoa lukuun ottamatta. Kauden loppu sujui kuitenkin ilman isompia paineita, koska sarjataulukon häntäpäähän oli riittävästi eroa ja takataskussa oli jo toukokuussa napattu paikka Eurooppa-liigan karsintoihin.

HJK vs FC Inter
Ke 3.4.2019 klo 18.30
Telia 5G Arena, Helsinki

Liput ennakkoon Tiketistä »