Kausi käyntiin sunnuntaina Jaroa vastaan

Pitkä odotus päättyy vihdoin sunnuntaina, kun HJK aloittaa Suomen mestaruuden puolustamisen Sonera Stadiumilla FF Jaroa vastaan kello 16.00 alkaen. On kulunut jo viisi kuukautta siitä, kun HJK nujersi KuPS:n 4-2 ja nosteli mestaruuspokaalia ilmaan kotikentällään. Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen. Yhdeksän pelaajaa on lähtenyt, viisi saapunut tilalle. Veli Lampi, Markus Heikkinen, Gideon Baah, Oussou Konan ja Michael Tørnes ottavat sunnuntaina paikkansa viisi peräkkäistä mestaruutta rohmunneen Klubin kokoonpanosta. Joukkueen palaset ovat loksahdelleet paikoilleen verrattain myöhään, osa uusista pelaajista on ehtinyt harjoittelemaan joukkueen kanssa vain viikkojen ajan.

  • Meillä on ollut hyvät viimeiset viikot ennen kauden alkua. Olemme hyvin valmistautuneita. Ainahan sitä miettii, että vielä olisi asioita joita voisi käydä läpi, mutta tämähän on pidempi prosessi. Emme me harjoittele vain tätä ensimmäistä ottelua varten. Sosiaalisesti uudet pelaajamme ovat sopeutuneet joukkueeseen hienosti ja pelillisiä asioita olemme jo ehtineet käydä paljon läpi heidän kanssaan. Fiilis on hieno, kevätkin on jo niin pitkällä, että oikealta hetkeltä aloittaa kausi, kertoi päävalmentaja Sixten Boström.

HJK päätti Veikkausliigan viime kaudella huikeaan 20 ottelun tappiottomaan putkeen. Sarja pysyi pitkään tasaisena, mutta lopulta Klubi kahmaisi mestaruuden turvallisella 12 pisteen kaulalla. Siitä on tarkoitus nyt jatkaa. Helppoa tehtävästä ei kuitenkaan tule. Monet joukkueet ovat vahvistuneet ja Veikkausliiga vaikuttaa etukäteen entistä tasaisemmalta.

  • Jos asiaa katsoo meidän kantilta, pelaamme oikeastaan 33 ottelua joissa vastustajilla on pelkästään voitettavaa. Varsinkin tänne tullessaan he pitävät kynsin hampain kiinni pisteistä. Meidän suurin haaste on löytää jokaiseen peliin oikea vire ja pystyä pelaamaan omalla tasollamme, totesi Boström.

Uudet pelaajat ovat tuoneet oman mausteensa joukkueen peliin. Viime kaudella Klubi kärsi ajoittain ennalta-arvattavuudesta eikä pystynyt murtamaan tiukasti puolustaneita vastustajia. Tänä vuonna ryhmässä on enemmän vaihtoehtoja.

  • Olemme nyt ehkä monipuolisempi joukkue. Meillä on pelaajia, joilla on ominaisuuksia joita pelaajillamme viime vuonna ei ollut. Viime vuonna meillä oli aika paljon samankaltaisia pelaajia. Siinäkin on tietenkin puolensa, mutta mielestäni tämä on hyvin mielenkiintoinen ja monipuolinen ryhmä. Uskoisin, että olemme taitavampi joukkue kuin viime kaudella, hehkutti Boström.

Sunnuntain ottelussa vastaan asettuu FF Jaro. Pietarsaarelaiset ovat saaneet takaisin saksalaisen Hendrik Helmken, joka siirtyi viime vuonna loistavan alkukauden jälkeen Norjan pääsarjaan. Jaro on pystynyt pitämään kasassa joukkueensa rungon ja vaikuttaakin potentiaaliselta yllättäjältä alkavalla sarjakaudella. Viime kaudella HJK ei onnistunut hirvittävästä painostuksesta huolimatta peittoamaan Jaroa Sonera Stadiumilla, vaan joutui tyytymään 0-0 -tasapeliin. Nyt Klubi tahtoo vahvan alun kaudelleen.

  • Jaro on parempi joukkue kuin viime vuonna. He ovat saaneet hyviä vahvistuksia, Svanbäckin ja Helmken, ja heidän nuoret pelaajansa ovat taas vuoden vanhempia ja kypsempiä. Helppoa ottelusta ei missään nimessä tule, varsinkaan kun kaikki ovat huippulatautuneita kauden ensimmäiseen otteluun. Odotan aika mielenkiintoista kohtaamista, myhäili Boström

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Poissa kokoonpanosta varmuudella on Sebastian Sorsa, jonka polvi leikattiin menneellä viikolla. Laitapuolustaja on poissa kentiltä muutaman viikon ajan. Kysymysmerkki on myös Hammarby-harjoitusottelussa loukkaantunut Demba Savage, jonka nivusvaiva saattaa pitää poissa sunnuntain liiga-avauksesta. Muuten Klubi saa jalkeille erittäin vahvan ryhmän, kun myös kipeänä ollut Oussou Konan on palannut pelikuntoon.

HJK – FF Jaro sunnuntaina 6.4. kello 16.00 alkaen Sonera Stadiumilla. Osta lippusi ennakkoon ja saavu paikalle ajoissa välttääksesi ruuhkat. Tervetuloa aloittamaan uusi sarjakausi!