Keskiviikkona katkomaan tasapeliputkea Lahteen

Hiihtostadionilla kohtaa kaksi alavireistä joukkuetta – Klubin terveystilanne nyt varsin hyvä.

Lucas Lingman on tehnyt liigaurallaan 13 maalia, joista 8 syntyi RoPS-vuosien aikana. Lahdessa ”Luke” on osunut sekä RoPS:n että HJK:n paidassa (kausilla 2019 ja 2020).

FC Lahti vs HJK
Ke 7.6.2023 klo 18:00
Veikkausliiga – Lahden Stadion

Klubin kahden Veikkausliiga-ottelun viikko käynnistyy vierasmatkalla Lahden Stadionin nurmelle, jossa joukkue saa keskiviikkoiltana vastaansa FC Lahden. Viikonloppuna pelataan sen sijaan jälleen kotiyleisön edessä, kun FC KTP saapuu Bolt Arenalle sunnuntaina klo 18.30 alkavaan otteluun.

11 ottelusta 20 pistettä kerännyt HJK on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, kaksi pinnaa kärkipaikkaa hallussaan pitävää KuPSia jäljessä. Väliin mahtuu vielä 21 pisteen SJK, joka on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän. FC Lahti majailee kymmenentenä, mutta lahtelaiset ovat pelanneet vasta kahdeksan ottelua. Joukkue on kärsinyt Klubin tapaan lukuisista poissaoloista, ja kokoonpano on sen myötä elänyt kauden aikana paljonkin.

Keskiviikkona kohtaavat kaksi huonovireistä joukkuetta. HJK on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden, ja töölöläiset ovat viiden ottelun kuntopuntarissa vasta viidentenä. Toisaalta tappioitakin on Veikkausliigassa tullut vain yksi. Ongelmaksi ovat muodostuneet tasapelit, joita on pelattu liigassa nyt kolme putkeen (SJK 0–0, IFK M 0–0, Ilves 1–1).

FC Lahdella ei kulje sen vahvemmin: mastokaupungin joukkue on samaisen kuntopuntarin viimeisellä sijalla. Kausi alkoi voitolla ja kahdella tasapelillä, mutta sen jälkeen pistetili on karttunut vain kahdella pisteellä. Mikko Mannilan luotsaama ryhmä on ollut vaikeuksissa myös Suomen Cupissa: viidennellä sarjatasolla pelaava Kypärämäki Rangers kaatui vain vaivoin Altin Zeqirin viime hetken maalilla, ja seuraavalla kierroksella Ykkösen HIFK pudotti lahtelaiset jatkosta.

Klubin ja FC Lahden yhteinen viimeaikainen haaste on ollut maalinteon hankaluus. Sarjassa edelleen eniten maaleja takonut HJK on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa vain kaksi kertaa viimeiseen neljään otteluun, ja FC Lahden kuusi tehtyä maalia on sarjan toiseksi heikoin lukema. Kuvaavaa onkin, että lahtelaisten paras maalintekijä on kahdella maalillaan toppari Juho Pirttijoki.

Viime kaudella FC Lahti oli jopa yllättävän hankala vastus Klubille, vaikka HJK keräsikin kahdesta toukokuussa pelatusta keskinäisestä ottelusta yhteensä neljä pistettä. Lahden Stadionilla päädyttiin 1–1-pistejakoon Teemu Penninkankaan sekä Anthony Olusanyan maaleilla, ja Boltilla HJK iski 3–2-voittomaalin vasta 89. minuutilla.

HJK ja FC Lahti kohtasivat viimeksi helmikuussa Liigacupin merkeissä. Maalirikas lohkovaiheen kamppailu jäi monille mieleen etenkin siitä, kun Topi Keskinen taituroi peräti neljä maalia Marin Ljubicin selän taakse 5–2-kotivoitossa.

HJK:n terveystilanne ennen Lahden reissua on varsin hyvä. Bolliksella suoritetuista viimeistelyharjoituksista puuttuivat vain polviaan kuntouttavat topparit Oliver Pettersson ja Valtteri Moren sekä Atom, joka loukkasi itseään harjoituksissa. Lisäksi Jukka Raitala on vasta toipunut sairastelusta.