Kevor Palumets Belgiasta lainalle Klubiin

21-vuotiaan Viron maajoukkuepelaajan sopimus sisältää osto-option. 

21-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Kevor Palumets siirtyy Belgian kakkostason SV Zulte Waregemista loppukauden mittaiselle lainalle HJK:hon. Klubi voi halutessaan lunastaa Palumetsin pelaajaoikeudet itselleen kauden päätyttyä. 

Palumets harjoitteli HJK:n mukana ensimmäistä kertaa keskiviikkona.

– Kevor on todella potentiaalinen 6-paikan pelaaja, jollaista olemme etsineet. Häntä pidetään Virossa isona lupauksena. Kevor on tervepäinen kaveri, ja hyvän pallollisen osaamisen lisäksi hän on myös vahva pääpelaaja, jolla on hyvä vasen jalka ja joka on todella motivoitunut etenemään urallaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas listaa. 

14 kertaa Viron U21-maajoukkueessa pelannut Palumets debytoi A-maajoukkueessa tammikuussa ja on ehtinyt edustaa miesten paidassa viidesti – myös Huuhkajia vastaan maaliskuussa Olympiastadionilla. 

– Olen aggressiivinen keskikenttäpelaaja, joka todella haluaa palloa, 187-senttinen Palumets itse kuvailee itseään. 

– Koen, että olisin näytöilläni harjoituksissa ansainnut Belgiassa enemmän peliaikaa. Niin ei käynyt, joten olen kiitollinen mahdollisuudesta päästä näyttämään osaamistani HJK:n kaltaiseen suureen seuraan. Aion näyttää, että kuulun täällä kentälle. 

Keila JK:ssa ja JK Tabasalussa juniorina pelannut Palumets siirtyi 16-vuotiaana Italiaan Bolognan akatemiaan, mutta loukkaantuminen pakotti nuoren miehen hakemaan puolen vuoden jälkeen uutta vauhtia Viron pääsarjaseurasta Paidesta. 

Ja kuten usein HJK:ssakin, myös Paidessa ovi seuraavalle askelmalle aukesi europelien kautta. Kesällä 2022 Paide eteni Konferenssiliigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle, jolla Anderlecht oli lopulta liikaa. 

– Niiden pelien jälkeen Belgian pääsarjassa silloin vielä pelannut SV Zulte Waregem ilmoitti olevansa kiinnostunut, ja pian he ostivatkin minut Paidesta. Belgiassa olin puolitoista vuotta, Palumets kertaa. 

Helsinki – ja myös Bolt Arena – on Palumetsille verraten tuttu paikka.

– Lapsena kävin perheeni kanssa Linnanmäellä. JK Tabasalussa kiersimme paljon junioriturnauksia, ja pari kolme kertaa pelasin Helsinki Cupissa, myös täällä Boltilla, Palumets hymyilee.

– HJK:n olen tietenkin tiennyt aina, mutta kunnolla silmäni aukesivat, kun seura pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. On aina hienoa nähdä Viron naapurimaan pärjäävän Euroopassa, joten katsoin kaikki pelit. Se tuntui ihan kuin olisi kannustanut oman maansa joukkuetta.

Palumets pukeutuu Klubissa paitaan, jonka selässä on juniorivuosilta tuttu numero 80.

Teretulemast Klubisse, Kevor!