Kiitos, Daniel!

Daniel O’Shaughnessy: ”Koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen ja kokeilemaan siipiäni ulkomailla.”

Katso Daniel O’Shaughnessyn haastattelu 24.11.2021.

HJK:n kapteeni Daniel O’Shaughnessy pelasi tällä erää viimeisen ottelunsa HJK:n paidassa. O’Shaughnessy teki elokuussa sopimuksen Karlsruher SC:n kanssa ja jatkaa uraansa Saksan 2. Bundesliigassa.

– Neljä menestyksekästä vuotta on nyt takana siitä, kun 2018 palasin HJK:hon hakemaan uutta nostetta, kertoi Daniel haastattelussa UEFA Europa Conference Leaguen lohkovaiheen viimeistä kotiottelua edeltävänä päivänä.

– Oma urani on ollut koko ajan nousujohteinen. Nyt koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen ja kokeilemaan siipiäni ulkomailla.

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Riihimäkeläinen Daniel O’Shaughnessy, 27, aloitti jalkapalloilun nelivuotiaana Riihimäen Nappulaseurassa, josta hän siirtyi Hongan junioreihin 2003. Vuonna 2008 hän tuli HJK:n junioreihin ja pelasi jo 2011 HJK Klubi 04:ssä. Vuonna 2012 hän siirtyi ulkomaille FC Metzin akatemiaan. 

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Ranskasta Daniel O’Shaughnessy jatkoi Englantiin 2014 aluksi Brentfordiin, jona aikana hän oli myös lainalla Tanskassa FC Midtjyllandissa. Vuodet 2016–2018 Daniel edusti Cheltenham Town FC:tä, josta hän palasi 2018 Klubiin. HJK:ssa hän nousi kapteeniksi kaudeksi 2021. 

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Suomen maajoukkuetta Daniel O’Shaughnessy on edustanut U15-ikäluokasta lähtien. Debyytin A-maajoukkueessa hän teki 10.1.2016 Ruotsia vastaan, ja paikan Markku Kanervan Huuhkajissa hän vakiinnutti karsinoissa, joissa Suomi varmisti ensimmäisen paikkansa EM-lopputurnauksessa. Daniel oli ainoa Veikkausliigan pelaaja kesällä 2021 EM-kisoihin valitussa joukkueessa ja pelasi täydet minuutit.

Katso Daniel O’Shaughessyn haastattelu otsikkokuvan videolta.

Kiitos, Daniel! Paljon onnea ja menestystä tulevaan.

Daniel O’Shaughnessy - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola