Kiitos, kapteeni! 

Miro Tenhon ura jatkuu Ruotsissa.

HJK-kapteeni Miro Tenhon ura jatkuu Ruotsin Allsvenskanissa Djurgårdenissa. 28-vuotias toppari edusti HJK:ta neljä menestyksentäyteistä vuotta.

– Täytyy myöntää, että kun HJK:hon tulin, en olisi voinut edes unelmoida tällaisista neljästä vuodesta. Olen päässyt kokemaan upeita, upeita hetkiä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Turkulainen on helsinkiläistynyt kaikilta muilta kuin murteen osalta. Olen tosi onnellinen ja kiitollinen tästä ajasta, Tenho tunnelmoi.

Neljään vuoteen mahtui neljä Suomen mestaruutta, Suomen Cupin ja Liigacupin voitto sekä eteneminen europelien lohkovaiheeseen kaikilla kolmella yrityksellä. Tenho oli joukkueen kapteeni kahden viime kauden ajan ja kuului kapteenistoon jo 2021.

Mitä yksittäisiä huippuhetkiä nostaisit näiltä vuosilta omalta osaltasi?

– Niitä on niin paljon, että vähän vaikeaa se on, mutta yritetään: Veikkausliigapeleistä itselleni ehdottomasti ykkönen on Kuopion vieraspeli ja siellä voitettu mestaruus (2021). Upea matsi, täysi stadikka, ja pääsin vielä tekemään siinä (mestaruuden ratkaisseen) maalin. Oli huikea fiilis sen jälkeen. Ekat europelien karsinnat 2021 ovat myös jääneet mieleen, etenkin kun varmistettiin lohkopaikka 2021 Neftchi Bakua vastaan.

– Pakko on nostaa yksittäisinä muistoina myös Roma- ja Frankfurt-vieraspelit. Tulokset olivat molemmista isoja pettymyksiä, mutta molemmat olivat upeita elämyksiä pelata.

Roomassa tapahtui myös Tenhon Klubi-uran suurin pettymys, kun topparin peli päättyi jo vartin jälkeen punaiseen korttiin.

– Se söi isosti ja pitkään. Petin siinä tilanteessa joukkueeni mutta myös itseni, kun vein itseltäni mahdollisuuden pelata pidempään tuollaisessa pelissä.

Tuttu pari: Klubipäädyn megafoni & Miro.

Tenho pelasi HJK:ssa 131 kilpailullista ottelua, joissa syntyi topparille kelpo tehot 9 maalia ja 8 maalisyöttöä. 

– Kiitettävien lista on pitkä: Ensiksi kiittäisin molempia päävalmentaja-Toneja ja heidän staffejaan. He ovat yksi isoimpia syitä siihen, miksi itse ja koko HJK ollaan pärjätty näin hyvin. Joukkuekavereillekin kiitos: On ollut upea matka yhdessä. Kiitos myös perheelle: Äiti, isä, pikkuveli ja tyttöystävä ovat käyneet katsomassa lähes jokaisen kotimatsin. Heidän tukensa on ollut korvaamatonta. 

– Iso kiitos myös kannattajille: Vuosi vuodelta meininki katsomossa on parantunut. Tulin ehkä vähän tuntemattomampana nimenä seuraan, mutta koen saaneeni alusta asti arvostusta, tukea ja kannustusta. Teistä on ollut koko joukkueelle tosi suuri apu näiden vuosien aikana. Kun turkulaisena pääsee Suomen suurimman joukkueen kapteeniksi ja pelien jälkeen kerta toisensa jälkeen huudattamaan kotiyleisöä… ne hetket jäävät mieleen ikuisesti. Myös Junnupääty on ollut upea juttu: On todella siistiä moikata iloisia pikkufutaajia pelien jälkeen.

– Lopuksi haluaisin toivottaa Klubille paljon tsemppiä tulevaan! Tulen jatkossakin satavarmasti kannustamaan ja katsomaan niin monta peliä kuin pystyn. On vain yksi Klubi!

Kiitos kaikesta ja onnea matkaan, kapteeni Tenho!