Kiitos, Roope! 

Veikkausliigan kaksinkertaisen maalikuninkaan ura jatkuu ensi kaudella Ilveksessä. 

Hyökkääjä Roope Riski siirtyy HJK:sta kauden jälkeen Tampereen Ilvekseen. 

32-vuotias Riski hyökkäsi HJK:lle erittäin menestyksekkäästi neljän kauden ajan: Neljä mestaruutta, Suomen Cup sekä maalikuninkuus ja valinta Vuoden pelaajaksi Veikkausliigassa 2020.

Kun Riskin sopimus HJK:hon julkaistiin vuosikymmenen vaihteessa, hyökkääjän saapuminen aiheutti keskustelua: Euroopan kiertämisestä (Italia, Norja, Saksa, Itävalta, Kreikka) huolimatta miehen otsassa oli vahvat TPS- ja SJK-leimat. Seinäjoella hän oli voittanut mestaruuden (2015) ja maalikuninkuuden (2016).

Roope kuitenkin hyökkäsi itsensä – isoveljensä Rikun tavoin – Klubi-kannattajien sydämiin. Viimeinen kausi on vielä kesken, mutta toistaiseksi tilillä on 91 ottelua, 44 maalia ja 10 maalisyöttöä, vaikka tällä ja viime kaudella pelejä on vakavan polvivamman vuoksi kertynyt vain kourallinen.

– Suuri, sydämellinen ja vilpitön kiitos koko HJK-perheelle toimistosta johtoportaaseen ja pukukopista katsomoon. Olette ottaneet minut lämpimästi ja rakkaudella vastaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien, ja arvostan suuresti sitä, miten olen saanut olla oma itseni koko tämän neljän vuoden ajan, Riski kiittää. 

Koronakaudella 2020 Riski vei Veikkausliigan maalikuninkuuden 16 maalilla. Seuraavalla kaudella Riski heilutti liigassa verkkoa “vain” kuudesti, mutta eurokentillä meno oli sitäkin hurjempaa: Askaisista kotoisin oleva Riski osui karsinnoissa peräti kahdeksan kertaa. Maaleista neljä syntyi Eurooppa-liigan karsintavaiheessa, mikä teki HJK-hyökkääjästä Eurooppa-liigan karsintojen kesän parhaan maalintekijän.

Lopulta HJK eteni 2021 upouuden Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, jossa Riskin tehot olivat jääkiekkotyylillä ilmaistuna 1+2. 

– Mestaruudet, pokaalit, voitot ja eurotarinat näiltä vuosilta – tulen ylpeydellä kantamaan niitä mukanani koko loppuelämäni ajan ja olen äärimmäisen kiitollinen ja otettu siitä, että olen saanut kantaa tämän seuran värejä näinkin menestyksekkäästi ja olla osana tekemässä historiaa teidän kaikkien kanssa. 

Kausi 2022 alkoi epäonnisesti, kun vastustajan taklauksen aiheuttama loukkaantuminen liiga-avauksessa vei Riskin kuntoutumaan yli kuukaudeksi. Vielä synkempää oli edessä kesäkuussa, kun Vaasan kuhmuraisella nurmella sekä Roopen että Valtteri Morenin polvi ja kausi paketoitiin samassa Cup-ottelussa.

Vajaan vuoden kuntoutuksen jälkeen Riski palasi kentille toukokuussa 2023, mutta maalikuningas Bojan Radulovicin tehokaudella Riskin vastuu jäi liigassa 8 otteluun ja runsaaseen 300 peliminuuttiin. Klubin europelit Riski kuitenkin pelasti vielä kerran: Mestarien liigan karsinnassa Larnea vastaan jatkoajalla Riski oli vahvasti osallisena ratkaisumaalissa, joka kuitenkin Uefan tilastoissa veivattiin lopulta vastustajan omaksi maaliksi.

Uraa kerratessa anekdoottina on pakko mainita historiallinen kausi 2010, jolloin 19-vuotias Riski teki hattutempun kolmella korkeimmalla sarjatasolla: Åbo IFK:lle Kakkosessa, Toni Korkeakunnaksen luotsaamalle Viikingeille Ykkösessä ja TPS:lle Veikkausliigassa. Tuon kauden jälkeen matka vei Italiaan, jossa muistoihin kertyi yksi Serie A -ottelu Cesenassa.

Veikeän pukukoppipelaajan huumorista päästään siis seuraavaksi nauttimaan Tampereella. WhatsAppin sisältämästä puhelimesta Roope ei siis vielä pääse eroon.

– Pian on aika kääntää uusi sivu, jatkaa matkaa ja katsoa mitä elämällä on vielä annettavaa. Mutta kuten aina, eletään tässä hetkessä ja otetaan vielä kaikki ilo irti kauden viimeisistä peleistä, Riski hymyilee.

Kiitos kaikesta & kaikkea hyvää jatkoon, Roope!