Klubi 04: AC Kajaani kaatoi Klubi 04:n tylyin numeroin

Klubi 04 – AC Kajaani 1-5 (1-2)
Maalit: 36′ Räsänen – 16′ Ibiyomi, 26′ Venicio, 48′ Brambilla, 90′ Torres, 90′ Ibiyomi

AC Oulua vastaan käydystä kamppailusta Klubin avauskokoonpanossa oli vaihtunut kaksi miestä, kun loukkaantumisen vuoksi sivuun joutunut Kevin Kouassivi-Benissan oli kokonaan poissa kokoonpanosta ja Julius Tauriainen oli penkillä. Avauksessa heidän tilallaan nähtiin Samuel Tammivuori ja Reko Räsänen. Nollapelin torjunut Robin Källman jatkoi maalinsuulla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti puolin ja toisin ja erityisesti Klubi onnistui kääntämään peliä nopeasti. Tekopaikoille isännät eivät kuitenkaan päässeet, vaan viimeisistä syötöistä uupui tarkkuus.

AC Kajaani puolestaan onnistui ensimmäisestä todellisesta paikastaan. Alberto Ramirez kamppaili pallon Klubin boksissa ja onnistui syöttämään takaviistoon Michael Ibiyomille. Nigerialainen kääntyi ja ampui välittömästi, ja Klubin puolustuksesta epäonnisen kimmokkeen ottanut laukaus painui yläkulmaan yli voimattoman Källmanin.

Kajaani jatkoi painetta ja onnistui tuplaamaan johtonsa, kun käynnissä oli 25. peliminuutti. Ramirez antoi tällä kertaa kulmapotkun, ja etutolpalle kierteisenä tulleeseen palloon sai ensimmäisenä päänsä väliin Venicio Ferreira, jonka jatko painui suoraan maalin kattoon.

Klubi ei kuitenkaan hätääntynyt toisesta takaiskusta, vaan kotijoukkue kavensi ensimmäisestä todellisesta tekopaikasta. Klubi käänsi pelin suunnan omalta alueeltaan nopeasti, ja Tammivuori karkasi pitkään kuljetukseen. Tammivuori vapautti oikea-aikaisella syötöllään Räsäsen läpiajoon, eikä mies jättänyt tarkalla viimeistelyllään Kajaani-molari Topi Valtoselle saumaa torjuntaan.

Tauolle siirryttiin lopulta 1-2 tilanteessa. Ensimmäinen nelivitonen oli kaikkiaan melko avointa peliä puolin ja toisin, jossa nähtiin lukuisia paikkoja vastahyökkäyksille.

Toinen puoliaika alkoi Klubin kannalta katastrofaalisesti, kun Kajaani onnistui siirtymään johtoon jakson edettyä vain muutaman minuutin. Kovan väännön jälkeen Kajaani onnistui pelaamaan pallon laidasta boksiin Ibiyomille, joka jatkoi pelivälineen Willy Stephanukselle. Tämä ohitti näppärästi puolustajan ja syötti vapaassa paikassa olleelle Lukas Brambillalle, jonka vetoi painui nätisti etunurkkaan.

Klubi sai kolmannen takaiskuosuman jälkeen henkeä päälle, ja luotua pari laadukasta maalipaikkaa.

Ensiksi vasemmasta laidasta Tuomas Ollila ja Jyri Kiuru pelasivat pallon vaihdosta tulleelle Tauriaiselle, joka murtautui vastustamattomasti laidasta boksiin. Maalin lähietäisyydellä vapaaseen vetopaikkaan päässyt Tauriainen laukoi kuitenkin suoraan Valtosen ulottuville.

Heti perään Klubi sai uuden tekopaikan, kun pallo kimposi Kajaanin rangaistusalueen rajalla olleelle Tommi Jäntille. Jäntti laukoi välittömästi, mutta tulinen kuti kilpistyi maalin poikkipuuhun.

Noiden tekopaikkojen jälkeen Klubi ei onnistunut enää luomaan paikkoja kavennukseen, vaikka isännät pitivätkin palloa pitkiä pätkiä hallussaan.

Aivan ottelun lopussa Klubin ilta vaikeni entisestään, kun Kalle Katz ajettiin kentältä toisen keltaisen kortin myötä.

Lisäaika oli jo käynnissä, kun Brambillo meni heppoisesti nurin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Ramirez laukoi pallon tarkasti ohi oikein aavistaneen Källmanin. Pelaajat tuntuivat jo odottelevan päätösvihellystä, kun Kajaani iski vielä kertaalleen. Hyvin pelattu vastahyökkäys päättyi nokikkain Källmanin kanssa päässeen Ibiyomin illan toiseen osumaan.

Loppunumerot siis kirjattiin AC Kajaanin hyväksi 5-1.

Klubi pelaa seuraavan kerran lauantaina 9.6, kun joukkue matkaa Kokkolaan KPV:n vieraaksi. Ottelu alkaa 17:00