Klubi 04: Klubi 04 nappasi kauden toisen voittonsa

Klubi 04 vs AC Oulu 1-0 (0-0)

Kautensa voitolla, tasapelillä ja kahdella tappiolla aloittaneen Klubin avauskokoonpanossa nähtiin pieniä muutoksia edellisestä HIFK-kamppailusta. Artturi Paavola oli ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja maalilla nähtiin Robin Källman.

Källman pääsikin esittämään taitojaan nopeasti, kun AC Oulu loi muutaman vetopaikan jo ottelun ensimmäisellä vartilla. Paras paikka aukesi Jere Aallikolle, joka pääsi laukomaan Källmanin torjumaan paluupalloon täysin vapaasta paikasta, mutta Aallikon veto painui reippasti maalin yli.
Puoliajan lopulla Källman pysäytti puolestaan Jairin vedon erinomaisella vastaantulolla, kun brasilialainen karkasi läpiajoon pallonriiston jälkeen.

Klubi oli muutamaa uinahdusta lukuunottamatta pelissä hyvin mukana, mutta maalinteon vaikeus näkyi otteissa jälleen. Jyri Kiurulle aukesi Klubin paras paikka noin puolen tunnin kohdalla, mutta laiturin laukaus boksista painui reippaasti maalin yli.

Ensimmäisellä jaksolla molempien joukkueiden otteista puuttui tietynlainen terävyys, kun molemmilta nähtiin lukuisia harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä.

Tauolle siirryttiinkin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Klubi aloitti toisen puoliajan räväkästi ja pallo löytyikin oululaisten maalista, kun jakso oli edennyt vain pari minuuttia.

Erinomaisen ottelun pelannut Tuomas Ollila katkaisi syötön omassa päässä ja lähti pitkään kuljetukseen laitaa pitkin, josta hän lähetti läpisyötön läpi karanneelle Kevin Kouassivi-Benissanille. Nokikkain maalivahdin kanssa päässyt Kouassivi-Benissan ei paikasta erehtynyt, vaan naulasi kauden toisen osumansa tarkalla vedolla.

Aikainen johto-osuma ei juurikaan muuttanut pelin luonnetta. Oulu pysyi paljon pallossa, mutta se ei onnistunut murtamaan Klubin tiukkaa puolustusta.

Klubi sen sijaan iski vastaan ja sillä oli pari saumaa tuplata johtonsa. Tommi Jäntille avautui erinomainen tekopaikka riistettyään pallon Oulun puolustukselta. Oulu-vahti Juhani Pennanen sai kuitenkin kätensä Jäntin ovelan nostoyrityksen eteen.

Vasta pelin lisäajalla Oululle avautui pari todellista tekopaikkaa. Ensiksi Källman venyi loistavasti Walter Mooren kovan vedon tielle, ja heti perään vaihdosta sisään tullut Saikou Ceesay liukui Jairin lähietäisyydeltä lähteneen vedon tielle.

Lopulta ottelussa ei nähty lisäosumia ja Klubi nappasi kauden toisen voittonsa 1-0 lukemin. Voiton myötä Klubi nousi sarjataulukossa kuudenneksi ohi AC Oulun.

Klubi 04 pelaa seuraavan kerran lauantaina 2.6, kun Telia 5G Areenalla vieraaksi saapuu AC Kajaani. Ottelu alkaa kello 17:00. Liput Tiketistä.