Klubi 04: Klubi 04 nousi kahden maalin takaa tasoihin

Klubi 04 vs JJK 2-2

Klubin paidassa debytoi vasta 16-vuotias Saku Heiskanen, joka saapui joukkueeseen lainalle saksalaisen Hoffenheimin organisaatiosta. Heiskasen debyytti jäi kuitenkin lyhyeksi, kun mies jouduttiin ottamaan vaihtoon jo 20 minuutin kohdalla.

Avausjaksolla Klubi onnistui luomaan tukun tekopaikkoja, mutta JJK-vahti Paavo Valakari piti joukkuettaan pystyssä. Ensiksi Valakari nollasi Kevin Kouassivi-Benissanin laukauksen loistavalla torjunnalla. Seuraavaksi Rony Huhtala pääsi Kouassivi-Benissanin syötöstä läpiajoon, mutta Valakari venyi torjuntaan oikea-aikaisen vastaantulon myötä.

Vieraillakin oli tekopaikkansa, mutta Rasmus Leislahti onnistui torjumaan Saku Leppäsen läheltä tulleen yrityksen.

Jakson loppupuolella Huhtala pääsi yrittämään maalintekoa toistamiseen Enoch Banzan esityöstä, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt jatko painui niukasti ohi JJK:n maalin.

42. minuutilla vieraat puolestaan onnistuivat rikkomaan kuparisen. Saku Leppänen lähetti oikean laidan tuntumasta korkean vapaapotkun Klubin boksiin ja palloon korkeimmalle noussut Felix Gustavsson iski taukolukemiksi 0-1.

JJK aloitti toisen puoliajan ryminällä. Käynnissä oli 50. peliminuutti, kun Mikko Manninen pääsi iskemään Saku Leppäsen keskityksen jälkeen vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Klubi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt. Vain neljä minuuttia toisen takaiskun jälkeen Eetu Vertainen iski kavennuksen tarkalla viimeistelyllä pitkän kuljetuksen päätteeksi.

Ottelua ehti kulua vain muutama minuutti, kun isännät iskivät toistamiseen. Klubi lähti omasta päästä todella vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen, ja Enoch Banza petasi loistavalla esityöllä Vertaisen läpiajoon. Vertainen oli jo nokikkain Valakarin kanssa, mutta hyökkääjä tarjosi vielä epäitsekkäästi pallon Kouassivi-Benissanille tyhjään maaliin, jolla oli helppo työ iskeä peli tasoihin.

Klubin tehojakson jälkeen ottelu seesteytyi ja peli aaltoili päästä päähän. JJK onnistui luomaan painetta erikoistilanteiden kautta, mutta Leislahti venyi pallon tielle.

Klubille puolestaan siunaantui vielä ottelun lopussa kaksikin huippupaikkaa. Ensiksi Huhtala laukoi hivenen ohi Vertaisen nopean vapaapotkun seurauksena, ja seuraavaksi Vertainen itse kilautti tolppaan lähietäisyydeltä.

Lisäosumia ei kuitenkaan Telia 5G Areenalla nähty ja ottelussa päädyttiin 2-2 tuloksella pistejakoon.

Tuloksen myötä Klubin 04:n ja JJK:n välinen ero sarjan hännillä säilyi kolmessa pisteessä.

Klubi pelaa seuraavan kerran 10.9, kun joukkue matkaa Kotkaan KTP:n vieraaksi. Ottelu alkaa 18:30.