Klubi 04: Klubi 04:n johto suli aivan ottelun loppuhetkillä

Viiden ottelun tappioputken JJK:n kanssa pelattuun tasapeliin katkaissut Klubi sai lauantaina vieraakseen toisen sarjanousijan, KTP:n Kotkasta.

Ottelu alkoi vieraiden tahdissa, mutta Klubi sai nopeasti pelin haltuunsa. Maltillisella pallonhallinnalla Klubi pakotti KTP:n laskemaan prässinsä, mutta isännät eivät onnistuneet murtamaan vieraiden tiivistä puolustusta.

Ensimmäisen jakson ensimmäinen tekopaikka siunaantuikin vieraille, kun näyttävän syöttökuvion päätteksi pallo tuli laidasta keskustaan Ville Oksaselle, jonka veto kilpistyi kuitenkin Klubin ylärimaan.

Jakson edetessä molemmilla oli hetkensä. KTP onnistui useaan otteeseen vesittämään Klubin pelinrakentelun äärimmäisen onnistunella prässillä, mutta todellisille tekopaikoille vierailla ei ollut asiaa.

Klubille puolestaan avautui paikkansa vastaiskuille, mutta ratkaisevat syötöt jäivät vielä kaipaamaan terävyyttä.

Jakson paras paikka tuli lopulta KTP:n Aleksi Pahkasalolle, kun peliä oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia. Matias Lindforsin loistava kaaripallo tavoitti Klubin puolustuksen taakse rynnineen Pahkasalon. Jean Mabinda rikkoi KTP:n kuluneen kauden tehokkainta pelaajaa rankkarin arvoisesti, ja pallo vietiin pilkulle. Klubi-vahti Robin Källman aavisti kuitenkin erinomaisesti ja torjui Pahkasalon laukauksen väljemmille vesille.

Lopulta ensimmäisellä jaksolla ei nähty enempää tekopaikkoja ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika olikin täysin päinvastainen ensimmäisestä. Jaksolla nähtiin lopulta melkoisen draamankaaren jälkeen kuusi osumaa.

Maalinteon aloitti Klubi vajaan tunnin kohdalla. Tommi Jäntti ja Enoch Banza pelasivat boksin reunalla erinomaisesti yhteen, ja Jäntin kova keskitys tavoitti paikalle liukuneen Jyri Kiurun, joka siirsi Klubi johtoon.

Vain minuutti ennen avausosumaa Pahkasalo kilautti puskulla pallon Klubin ylärimaan.

Seuraavaa paikkaa Pahkasalo ei kuitenkaan missannut. KTP käänsi pallon muutamalla syötöllä pois omalta alueelta, ja pitkään kuljetukseen päässyt Pahkasalo pommitti pelin tasoihin.

Peliä oli jäljellä vain reilu kymmenen minuuttia, kun Tuomas Ollila käynnisti hyökkäyksen oikeassa laidassa. Ollila pelasi erinomaisen seinäsyötön Julius Tauriaisen kanssa ja rynnisti kohti KTP:n maalia. Takaviistosta löytyi vapaana Jäntti, joka iski Klubin jälleen johtoon ulkosyrjällä.

Vain reilu minuutti ehti kulua edellisestä, kun Klubi iski jälleen. Keskialueelta lähteneen riiston jälkeen Jäntti karkasi Kiurun kanssa hyökkäykseen, joka päättyi Kiurun tarkkaan sijoitukseen maalin alakulmaan.

KTP ei kuitenkaan luovuttanut. Vieraat kavensivat tilanteeksi 3-2 nopeasti Klubin heikon avauksen jälkeen, ja vielä ottelun lisäajalla Matias Tamminen iski loppulukemiksi 3-3 ruuhkan keskeltä kulmapotkusta.

Klubi jatkaa Ykkösen jumbopaikalla. Edellä oleva JJK kuitenkin hävisi oman pelinsä, joten ero kaventui pisteeseen.

Klubi 04 pelaa seuraavan kerran 28.7 Kajaanissa, kun Klubi matkustaa AC Kajaanin vieraaksi. Ottelu alkaa 17:00