Klubi 04 on valmiina alkavaan kauteen

Kakkosessa pelaava Klubi 04 aloitti kauteen valmistautumisen jo marraskuussa. Harjoittelukausi on sisältänyt treenaamisen lisäksi 13 ottelua, joiden jälkeen joukkue aloittaa sarjakauden 22.4, kun vieraaksi Helsinkiin saapuu PEPO.

Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, ja hienoiseen pettymykseen päättyneen viime kauden jatkeeksi päävalmentaja Toni Koskela haluaa parantaa tuloksia.

– Viime vuonna erityisesti kevätkausi oli vaikea. Vaikka pelattiin ihan ok, niin tulokset jäivät uupumaan. Kesällä palaset sitten loksahtivat kohdalleen, ja syksyllä tulostakin tuli. Silti kokonaisuutena viides sija oli lievä pettymys.

Talviolosuhteet kunnossa

Harjoittelukauden joukkue on saanut viettää hyvissä olosuhteissa vaikkakin se on ollut hieman rikkonainen.

– Harjoittelukaudella meillä on ollut lukuisia pelaajia niin ikäkausimaajoukkueiden, kuin edustusjoukkueen mukana. Nyt ollaan kuitenkin päästy ja päästään pikku hiljaa harjoittelemaan pidempiä jaksoja koko porukalla. Talvi on silti sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Ollaan saatu koko talvi olla Telialla hyvissä olosuhteissa, ja kaiken kaikkiaan hyvä tekemisen meininki, Koskela kehuu.

Harjoitteluun on haettu myös vaihtelevuutta, kuten tiistain Padel-harjoituksilla.

– Nämä ovat tärkeitä arjen katkaisuja, kun saamme tehdä joukkueen kanssa yhdessä jotain muuta kuin futista. Kiitos Padel Club Viikinrannalle, joka tarjosi loistavat puitteet erilaiselle aamulle.

 

Vaihtuvuus kuuluu asiaan

Klubi 04:n toimintaan kuuluu olennaisesti pelaajiston suurehko vaihtuvuus kaudesta toiseen. Useat pelaajat siirtyvät emoseura HJK:n mukaan, kun taas osa hakee vauhtia muista Veikkausliigajoukkueista. Muun muassa viime kauden paras maalintekijä, Saku Ylätupa, pelaa tämän kauden vuokralla Rovaniemen RoPS:n riveissä.

– Vaihtuvuus on joka vuosi kovaa, mutta se kuuluu tämän jengin toimintaan että pelaajat menevät eteenpäin. Tälle kaudelle vaihtuvuus on ollut meille ihan keskimääräisellä tasolla. Ulkopuolelta tulleita on viisi pelaajaa, ja loput sitten omista B-junioreista, Koskela kertoo.

Kokeneet näyttämään esimerkkiä

Alkavalla kaudella vahvasti junioripitoisen joukkueen riveistä löytyy myös yksi selvästi kokeneemman kaartin edustaja, kun 28-vuotias HJK:n oma kasvatti Valeri Minkenen palasi 04:n riveihin. Pääsarjakokemusta omaava keskikenttäpelaaja tuo varmasti johtajuutta niin kentälle kuin pukukoppiinkin.

Myös valmennuspuoli on saanut mielenkiintoisen lisäyksen riveihinsä, kun Teemu Tainio liittyi joukkueen mukaan maaliskuun alussa.

– Teme on mukana valmennusryhmän täysverisenä jäsenenä kaikissa siihen liittyvissä asioissa. Juuri äsken treeneissä veti osajoukkuetreeniosion meidän puolustuslinjalle ja keskikentille. Lisäksi Teme on samalla tavalla mukana BSM-joukkueen valmennustiimissä. Totta kai entisen kansainvälisen tason pelaajan jutuilla on nuorille pelaajille erityinen painoarvonsa.

Aggressiivinen, energinen pelitapa, yhtäläisyys edustusjoukkueen kanssa

Edustusjoukkue HJK:n pelitapa on ilahduttanut alkaneella Veikkausliigakaudella monia. Reservijoukkue Klubi 04:n pelitavasta tulee löytymään yhtäläisyyksiä edustuksen kanssa.

– Meillä on alkavalla kaudella nopea, aggressiivinen ja energinen joukkue. Jo viime kaudella prässäsimme ylempää, mutta uskon tämän kauden joukkueen sopivan siihen paremmin. Haluamme pelata pelejä mahdollisimman paljon vastustajan kenttäpuoliskolla. Aiomme myös tällä viikolla keskustella joukkueen kanssa tulevan kauden tavoitteista, nyt kun kaikki pelaajat ovat paikalla, Koskela päättää.

Koskela ei tavoilleen uskollisena halua nostaa ketään tiettyä pelaajaa esille, vaan painottaa työnteon merkitystä.

– Meillä on hyvä kilpailutilanne ja monta mielenkiintoista pelaajaa, joilla on mahdollisuuksia. Yleensä ne pelaajat pääsevät urallaan eteenpäin, jotka jaksavat tehdä töitä laadukkaasti päivästä toiseen. Lisäksi jokaisen on tärkeä ymmärtää, että jalkapallo on joukkuepeli, jossa yksilöillä on mahdollisuus näyttää paremmalta, kun jokainen sitoutuu yhteisiin asioihin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Klubi 04 avausottelu lauantaina 22.4 Telia 5G Areenalla kello 17.00.