Klubi eteni Suomen Cupin välieriin!

HJK haki voiton Turusta Daniel O’Shaughnessyn maalilla.

Santeri Väänänen - HJK Helsinki. Photo: © Jukka Puputti.

TPS vs HJK 0-1 (0-0)

KPV:n edellisellä kierroksella pudottanut HJK matkasi tiistaiksi Turkuun, jossa Suomen Cupin puolivälieräottelussa vastaan asettui TPS.

– TPS teki meille pelin vaikeaksi ja varsinkin ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat meille hankalia. Aiheutettiin paljon erikoistilanteita ja peruspelaaminen ei toiminut, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela tuoreeltaan ottelun jälkeen.

– Heikommallakin esityksellä luotiin erikoistilannemaalin lisäksi riittävä määrä hyviä maalipaikkoja ja puolustussuuntaan, mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä varmempaa  meidän pitkien pallojen puolustaminen oli. Ja kuitenkin kokonaisuutena pidettiin vastustaja aikalailla pois tilanteista omassa päässä. Jatkopaikka oli tänään tärkein ja on hyvä merkki, että pystymme voittamaan pelejä myös tällä tavoin, jatkaa Koskela.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja HJK oli hienoisissa vaikeuksissa isäntien prässäyksen kanssa. Antonio Regueron virettä TPS ei päässyt kokeilemaan, mutta turkulaisten aktiivisuus vesitti HJK:n pelinavaamista kerta toisensa jälkeen.

TPS:n pirteä alku kesti noin vartin, jonka jälkeen HJK alkoi saamaan omaa peliään käyntiin. Ensiksi TPS-vahti Jere Koponen joutui puuttumaan peliin Atomin hyvän vapaapotkun jälkeen. Vain pari minuuttia myöhemmin Klubin Santeri Väänänen pääsi Nikolai Alhon erinomaisen syötön jälkeen vetopaikkaan, mutta Koponen esti maalintekoyrityksen.

Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: © Jukka Puputti.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Klubin ilta sai ikävän käänteen, kun kapteeni Alho jouduttiin ottamaan vaihtoon. Vaihdosta kentälle tuli Henri Toivomäki.

Jakson edetessä taukoa kohti piti HJK väkevästi otetta pelistä hallussaan. 36. peliminuutilla Riku Riskille avautui erinomainen vetopaikka Väänäsen esityön myötä, mutta Riskin veto viuhui hienoisesti ohi alakulmasta.

Lopulta avausjaksolla ei maaleja nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. HJK:n kannalta avausjakso oli melko kaksijakoinen, mutta vierasjoukkue onnistui kuitenkin luomaan isäntiään enemmän maalipaikkoja.

Toinen jakso ehti edetä vain pari minuuttia, kun HJK oli lähellä rikkoa kuparisen. Pallo pelattiin TPS:n puolustuslinjan taakse rynnänneelle Riskille, joka pääsi jo liki nokikkain Koposen kanssa. TPS-vahti jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan ja torjui niukasti Riskin yrityksen.

Heti perään TPS sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Albijon Muzacin veto painui kuitenkin Regueron vartioiman maalin ohi sivuverkkoa hipoen.

Toinen jakso eteni HJK:n lievässä hallinnassa, mutta todelliset tekopaikat olivat harvassa. TPS:n uhrautuva puolustus onnistui estämään Klubin lähentelyt ja helsinkiläisten hyökkäykset ajautuivat laidoille. TPS sen sijaan joutui turvautumaan vastahyökkäyksiin.

Käynnissä oli 65. peliminuutti, kun HJK onnistui iskemään helpottavan johtomaalin. Lucas Lingmanin antama kulmapotku tavoitti Riskin, joka jatkoi pelivälineen aivan TPS-maalin eteen. Paikalla vapaana oli Daniel O’Shaughnessy, joka onnistui survomaan pallon maaliverkkoon ohi Koposen.

Muutama minuutti avausmaalin jälkeen HJK suoritti kolme vaihtoa. Kentän jättivät Tim Väyrynen, Luis Murillo, sekä Väänänen. Tilalle tulivat Roope Riski, Joonas Vahtera, ja Ivan Ostojić.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Jukka Puputti.

Vaikka HJK:n johtomaali tarkoitti TPS:lle selkä seinää vasten pelaamista, ei turkulaiset saaneet pelistä otetta. Klubi jatkoi pallonhallintaa ja pakotti kotijoukkueen pitämään linjansa matalalla.

HJK suoritti vielä viimeisellä kympillä viimeisen vaihtonsa, kun David Browne korvasi erinomaisen ottelun pelanneen Riku Riskin.

TPS:n kirivaihde jäi lopulta kovin vaisuksi ja Klubi onnistui luomaan ottelun lopussa vielä paremmat tekopaikat lisäosumille. Enempää maaleja ei kuitenkaan Turussa nähty ja HJK eteni Suomen Cupin välierään Hakaa vastaan lukemin 1-0.

Välierä Hakaa vastaan pelataan Valkeakoskella lauantaina 27.6. kello 16:00. Suora lähetys on nähtävänä Ruudussa.

Katso videokooste ottelusta:

HJK:n kokoonpano: Reguero – Murillo (70. Ostojić), O’Shaughnessy, Tenho, Alho (29. Toivomäki) – Väänänen (70. Vahtera), Schüller, Lingman – Atom, Väyrynen (Ro Riski), Ri Riski (84. Browne)