Klubi hioo kuvioitaan Turkissa seuraavat kahdeksan päivääHJK matkusti tiistaina Kemeriin, Turkkiin, jossa edessä on kahdeksan päivän mittainen harjoitusleiri. Kotimaisen sarjakauden alkuun on aikaa alle kolme viikkoa ja joukkue on löytänyt hyvän yhteisen sävelen 6.4. pelattavan avauskierroksen alla. Sunnuntaina Klubi pelasi 2-2 -tasapelin Ruotsin Allsvenskanin viime kauden hopeamitalisti AIK:n vieraana, ja joukkueen peliesitys oli lupauksia herättävä.

– Se oli mielestäni harjoitusotteluksi hyvätasoinen peli. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin mentiin kovaa päästä päähän. Täytyy muistaa, että vastassa oli yksi Allsvenskanin mestarisuosikeista. Peli oli pätevä mittari siitä missä nyt mennään ja suorituksessamme oli paljon hyvää. AIK:lla alkaa kausi jo kuun lopussa, mutta he väsyivät sunnuntaina ennen meitä. Kovatasoisessa pelissä myös näki mitä asioita meidän tulee vielä harjoitella, ja nyt meillä on loistava tilaisuus siihen leirillä, analysoi päävalmentaja Sixten Boström.

Pitkä leiri antaa HJK:lle mahdollisuuden harjoitella uusilla tavoilla. Joukkue pysyy tulevan viikon aikana tiiviinä ryhmänä ja valmennusjohto pääsee hyödyntämään myös ajan harjoitusten välillä.

– Ero normaaliin harjoitusviikkoon on tietenkin, että pelaajat ovat käytettävissämme koko ajan. Tavallisesti kaikki lähtevät treenien jälkeen omiin suuntiinsa, mutta nyt pysymme yhtenä ryhmänä. Voimme käydä asioita läpi myös teoreettisemmin. Ei harjoittelemisemme kuitenkaan hirveästi muutu, samoja asioita me tulemme tekemään kuin Helsingissäkin, kertoi Boström.

Viikon yhdessäololla on toinenkin merkittävä vaikutus. Uusiutuneelle joukkueelle on tärkeää päästä viettämään aikaa keskenään.

– Meillä on jonkun verran uusia pelaajia, sekä ryhmään mukaan nousseita omia junioreita että muualta tulleita. Viikon aikana pelaajat tutustuvat toisiinsa ja joukkue hitsautuu yhteen entistä voimakkaammin, totesi Boström.

Klubi pääsee matkaan lähes täydellä miehistöllä. Mukana ovat myös kipeänä AIK-ottelun väliin jättänyt Mikael Forssell sekä sunnuntaina uuden sopimuksen HJK:n kanssa allekirjoittanut Mika Väyrynen. Pois jäävät vain Helsinkiin ylioppilaskirjoituksiin jäävä Saku Eriksson sekä kuumeisena porukasta viime hetkellä pudonnut Emerik Grönroos. HJK pelaa leirin aikana myös harjoitusottelun, jonka yksityiskohdat kuitenkin vahvistetaan ja tiedotetaan vasta perillä Turkissa.