Klubi hyvistä asetelmista kotiotteluun

HJK:n ja Riga FC:n avauskohtaaminen päättyi 1-1 ja otteluparin voittaja ratkaistaan torstaina Telia 5G Areenalla.

HJK Helsinki

Viime viikon tiistaina pelattu Klubin ja Riga FC:n avauskohtaaminen alkoi sinivalkoisten kannalta erinomaisesti: Tim Väyrynen tykitti vierailijat johtoon jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue sai kuitenkin ottelun edetessä paremmin pelistä kiinni ja pystyi luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja varsinkin erikoistilanteista. Maksim Rudakov oli Klubin maalilla erinomainen, mutta Kamil Biliński onnistui iskemään tasoituksen kymmenisen minuuttia ennen päätöstä.

Klubi pääsee torstain koitokseen allaan erinomainen ottelu FC Lahtea vastaan lauantaina. Kentällä nähtiin kauden parasta Klubia, kun HJK takoi neljä osumaa lahtelaisten verkkoon. Maalit olivat vielä poikkeuksellisen upeita, joista iso kiitos kuuluu viime viikolla joukkueeseen liittyneelle Petteri Forsellille, joka teki yhden ja alusti kaksi osumaa. Varsinkin Forsellin sekä kaksi maalia iskeneen Riku Riskin yhteispeli toimi todella näyttävästi. Helsinkiläisten neljännestä täysosumasta vastasi Evans Mensah.

Klubin kaikki tuoreet vahvistukset ovat nyt saaneet debyyttinsä, kun Sekou Camara pääsi vaihdosta kentällä lauantaina. Hyökkääjä pääsi hakemaan tuntumaa Toni Koskelan otettua hänet sisään reilut kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Kokonaisuudessaan Klubi on ollut varsin hyvässä iskussa viime aikoina. 11 edellisestä ottelustaan joukkue on hävinnyt vain yhden: Crvena Zvezdalle vieraskentällä. Tämän lisäksi voittoja sekä tasapelejä on kertynyt viisi kappaletta. Kamppailu Belgradissa on myös ainoa, jossa HJK jäi ilman tehtyä maalia.

Helsinkiläisten hyökkäyspään pelaaminen onkin piristynyt viime aikoina. Lahtea vastaan joukkue takoi ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli kolme maalia vastustajan verkkoon. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla: edellisessä seitsemässä ottelussa viisi eri pelaajaa on onnistunut maalinteossa. Kuumimmassa vireessä on ollut Riku Riski, jolle täysosumia näissä peleissä on kertynyt peräti kuusi.

Riga lähtee torstain otteluun niin ikään voiton myötä. Joukkue kaatoi sunnuntaina Latvian pääsarjan kärkikamppailussa RFS:n vieraskentällä lukemin 2-1. Riga oli kamppailussa tappiolla, mutta nousi voittoon Rogerin ja Deniss Rakelsin osumilla. Näin ollen Riga säilytti paikkansa sarjataulukon kärkipaikalla, kun sillä on 21 ottelun jälkeen kasassa 44 pistettä.

Biliński on ollut Rigan paras maalintekijä Latvian pääsarjassa, kun puolalaisella on kasassa viisi täysosumaa. Sisäisen maalipörssin toisella sijalla ovat neljän osuman myötä Felipe Brisola sekä Aleksejs Visnakovs. Yhteensä joukkueen 38 maalista on vastannut 15 eri pelaaja.

Vierasmaali takaa Klubille mainiot lähtökohdat kamppailuun: Rigan on onnistuttava maalinteossa mieliäkseen jatkoon. Tällä on varmasti vaikutuksensa ottelun kulkuun. HJK saa kuitenkin olla erittäin tarkkana vierailijoiden kanssa. Latvialaiset osoittivat olevansa erittäin vaarallisia varsinkin erikoistilanteissa: avausosan kulmapotkut tuottivat lähes järjestään maalipaikkoja kotijoukkueelle. Rigan osuma syntykin korkean kulmapotkun päätteeksi, kun Bilinski pääsi irti vartioinnista ja tälläsi pallon läheltä voimalla verkkoon.

Otteluparin voittaja kohtaa FC Kööpenhaminan Eurooppa-liigan playoff-kierroksella. Tämän otteluparin voittaja etenee lohkovaiheeseen.