Klubi isännöi avauskierroksella Honkaa 

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela: ”Honka on huomattavasti freesimpi joukkue kuin ennen.” 

Kapteeni Miro Tenho ja kapteenistoon kuuluva Santeri Väänänen ennakoivat ottelua otteluisäntä Elisan Tero Lehden kanssa.

HJK vs FC Honka
La 2.4.2022 klo 15
Veikkausliiga – Bolt Arena 

Veikkausliiga-kausi alkaa! Lauantaina 2. huhtikuuta pelataan täysi sarjakierros, joka pyörähtää käyntiin HJK:n ja espoolaisen FC Hongan välisellä ottelulla Bolt Arenalla. Klubipäädyn etkot alkavat noin tuntia ennen ottelun alkua. Klubi-legenda Sebastian Sorsa kyselee joukkueen tuoreimmat kuulumiset, valmentaja Toni Korkeakunnas vastaa. 

Lue lisää ottelun järjestelyistä täältä »  

Honka on ollut harjoituskauden aikana vahva: espoolaiset voittivat Liigacupin ja kaatoivat harjoitusotteluissa Allsvenskan-joukkueet Helsinborgs IF:n ja Djurgårdenin. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela tietää, että vastassa on pelitavaltaan uudistunut joukkue. 

– Honka on selkeästi erityyppinen joukkue kuin muutamalla aiemmalla kaudella. He pyrkivät ja pystyvät prässäämään korkealta monen pelaajan voimin. Matalammassa blokissa he ovat passiivisia, mutta pystyvät sieltäkin hyökkäämään vaarallisesti vastaan. Joukkueessa on ehkä hieman enemmän vauhtia kuin viime vuosina. Honka on huomattavasti freesimpi joukkue kuin ennen. 

Myös HJK on uudistanut pelaamistaan pitkän pre-seasonin aikana. Koskela painottaa, että Klubin täytyy olla huolellisempi, jotta otteluiden sisällä nähdyistä lyhyistä, huonoista hetkistä päästään eroon. 

– Haluamme saada harjoituskaudella treenatut jutut toimimaan ja pyrimme parantamaan niitä peli peliltä. Pystymme prässäämään korkealta ja hyökkäämään monipuolisesti, ja pelissämme on paljon hyvää.  Emme saa antaa lyhyiden huonojen hetkien viedä meiltä hyvää tulosta. 

– Esimerkiksi Hammarby-pelissä viimeiset syöttömme eivät olleet tarpeeksi laadukkaita ja päästimme helppoja maaleja: molemmissa Hammarbyn osumissa meillä oli käytännössä koko joukkue pallon alla. Meidän täytyy keskittyä paremmin ja puolustaa kurinalaisemmin silloin, kun olemme matalammalla. 

Honka-ottelussa HJK:n riveistä puuttuvat viime kaudella tulleita pelikieltojaan kärsivät maalivahti Conor Hazard (1 ottelu) ja wing-back Murilo (2 ottelua). Loukkaantuneista pelaajista ovat varmuudella sivussa Janne Saksela, Riku Riski, Pyry Soiri, Samuel Anini jr sekä maajoukkuereissulla loukkaantunut Santeri Hostikka

Lue lisää joukkueiden välisestä historiasta täältä »

Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Nelosella sekä Ruudussa.