Klubi ja FC Inter molemmille tärkeään otteluun

Ratkaisujen hetket jatkuvat Veikkausliigassa. HJK saa sunnuntaina Boltille vieraaksi pronssipaikassa kiinni olevan FC Interin. – Koskela: ”Inter on hyvä jengi ja sillä on selkeä tapa pelata jalkapalloa.”

Miro Tenho, Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Miro Tenho ja Toni Koskela

HJK vs FC Inter
Su 24.10.2021 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Toni Koskela ja Sebastian Sorsa ennakoivat ottelua A-Lehtien toimitiloissa. Katso video!

Sunnuntain ottelun merkitys ei varmastikaan ole kenellekään jäänyt epäselväksi, mutta kerrattakoon se vielä: HJK tarvitsee voiton pysyäkseen mestaruustaistelussa, jossa se vainoaa KuPSia kolmen pisteen päässä. FC Inter kamppailee pronssimitalista. Se on ennen kolmea viimeistä otteluaan kaksi pinnaa, mutta ottelun vähemmän pelanneena SJK:n perässä.

HJK:lla ei viime aikoina ole kulkenut kotona, mutta kaikki putket päättyy aikanaan. Torstainen Maccabi Tel Avivin tarjoama läksytys oli pettymyksineen vahva, mutta siitä saadut opit käydään vielä läpi harjoituskentällä. 

– Pelaajat, valmentajat, koko joukkue, seura ja fanit ovat tietysti pettyneitä, mutta pelit tulee nopeasti, joten tässä ei ole hirveästi aikaa murehtia ja löytää asiat, mitä pitää parantaa. Tänään perjantaina palautellaan ja huomenna aloitetaan valmistautuminen kohti sunnuntain seuraavaa tosi tärkeää matsia, totesi Klubin päävalmentaja Toni Koskela.

Boltilla kohtaa sunnuntaina kaksi kautta aikojen eniten Veikkausliigassa maaleja tehnyttä joukkuetta. Mestaruussarjasta vuonna 1990 Veikkausliigaksi muuttuneen valtakunnan pääsarjan otteluissa Interillä on liigan virallisen sivuston tietojen mukaan kasassa 995 maalia, ja on tilastossa niukasti toisella sijalla. HJK on onnistunut 1639 kertaa, kolmantena olevalla Hakalla maaleja on 984.

Kuluvan kauden maalipörssiä hallitsee Interin Benjamin Källman, jonka kaksi maalia viime ottelussa KuPSin verkkoon ei auttanut sen enempää Interiä kuin HJK:takaan. Källman on Klubi-puolustuksenkin papereissa merkitty mies, mutta unohtaa ei sovi Timo Furuholmiakaan. Kaksikko on puuhannut kahdestaan yli puolet Interin kauden 36 maalista.

HJK kohtaa Interin nyt kolmannen kerran reilun kuukauden sisään. 

– Inter on tietysti aika tuttu, tuntuu että ollaan pelattu heitä vastaan parin viikon välein. He vähän muuttivat lähestymistapaansa heidän kotipelistään tullessaan viimeksi meidän vieraaksi.

Syyskuun alkupuolella Klubi haki Turusta 1-3 vierasvoiton Lucas Lingmanin, David Brownen ja Jair Silvan osumilla, pari viikkoa myöhemmin Inter kuittasi voittamalla 0-1. Kummassakin ottelussa Interin maalista vastasi Petteri Forsell

Interin pelaajista Alejandro Sanzin, Taiki Kagayaman ja Lassi Järvenpään varoitustili täyttyi KuPSia vastaan, joten heidän korvaamiseksi Interiä valmentava José Riveiro joutuu punomaan uusia juonia.

Koskela povaa sunnuntain ottelusta mielenkiintoista matsia.

– Nyt siellä on muutama pelikielto jotka voi vaikuttaa siihen miten he lähestyy tätä peliä, ja ehkä heidän muotoaankin, mutta sillä tavalla molemmat varmasti tuntee toisensa aika hyvin tässä vaiheessa. Pelaajat tietää varsin hyvin toinen toisensa.

HJK:n triplaviikko alkaa siis sunnuntaina 24.10 kello 18:30, ja jatkuu keskiviikkona Stadin derbyllä HJK vs HIFK. Inter-pelin suora lähetys Ruudussa, liput molempiin otteluihin saa HJK:n lippukaupasta liput.hjk.fi.