Klubi joutui tyytymään tasapeliin Espoossa

Toni Koskela: ”Tasainen peli, jossa jätkät tekivät kuitenkin paljon töitä ja loppua kohti saimme painettua pelin paljolti Hongan päähän sekä luotua jokusen paikan.”

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya

Veikkausliigan kärjessä porskuttava HJK matkasi sunnuntaina Espooseen sarjataulukon kahdeksantena majailevan Hongan vieraaksi.

Klubin avauksessa ei nähty yllätyksiä, mutta pari muutosta torstaisesta LASK-kamppailusta kuitenkin oli. Matti Peltola nousi avaukseen oikean laitapakin paikalle, hyökkäyspään kolmikon puolestaan muodostivat David Browne sekä Riskin veljekset.

Matti Peltola - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Matti Peltola

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu lähti käyntiin melko verkkaisesti. HJK hallitsi palloa ja onnistui luomaan painetta isäntien päätyyn, mutta ensimmäinen kunnon tekopaikka syntyi kuitenkin Hongalle 10. minuutilla. Otso Koskisen viimeistely painui kuitenkin niukasti ohi Hugo Kedon vartioiman maalin.

Klubi oli pakotettu reilun puolen tunnin kohdalla tekemään ensimmäisen vaihdon, kun kapteeni Daniel O’Shaughnessy loukkasi jalkaansa, ja hänen tilalleen vasemmaksi laitapakiksi tuli Luis Murillo.

Ensimmäinen nelivitonen noudatti samaa kaavaa alusta loppuun. Honka puolusti todella tarkasti ja matalalla, eikä Klubi onnistunut murtamaan isäntien puolustusta. Honka sen sijaan kyttäsi paikkoja vastaiskuille, ja espoolaiset onnistuivatkin luomaan muutaman vaarallisen tilanteen nopeiden hyökkäysten päätteeksi.

HJK:n paras paikka nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Riku Riski ja Filip Valenčič pelasivat erinomaisesti yhteen boksin reunalla, mutta slovenialaisen syöttö maalinedustalle ei enää tavoittanut omia pelaajia. Riski pääsi itsekin ampumaan vielä ennen taukovihellystä, mutta veto painui leveäksi takakulmasta.

Maaleja ei lopulta avausjaksolla nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Filip Valenčič

Toinen puoliaika

Klubi teki tauon myötä yhden vaihdon, kun Santeri Hostikka tuli Brownen tilalle vasemmalle laidalle.

Pelin tempo kasvoi heti toisen jakson alkuun ja painopiste ajelehti päädystä toiseen. Todelliset tekopaikat olivat kuitenkin edelleen harvassa.

HJK teki tunnin pelin jälkeen lisää vaihtoja, kun Riku Riski ja Santeri Väänänen tekivät kentällä tilaa Anthony Olusanyalle, sekä Tim Sparville.

Honka sai kulmapotkun myötä valtavan paineen HJK:n maalinedustalle, ja espoolaiset pääsivät kokeilemaan maalintekoa kahdesti, mutta Keto ja Klubin puolustus onnistuivat selvittämään vaarallisen tilanteen.

Myös Klubi onnistui luomaan hyökkäyspäässä uhkaa, mutta Hongan riskitön puolustuspeli jatkui hyvällä tasolla. Niin Sparv, kuin Valenčičkin pääsivät laukomaan, mutta vedoista puuttui vaadittu terävyys.

Viimeinen kymppi oli jo käynnissä, kun Klubi oli lähellä iskeä odotetun avausmaalin. Jair Silvan antama kulmapotku tuli takatolpalle Valtteri Morenin ulottuville, mutta Honka-puolustus venyi jälleen viime hetkellä väliin.

Toni Koskela haki vielä ottelun viime hetkillä lisää hyökkäysvoimaa kentälle, kun Taddeus Nkeng korvasi Roope Riskin kärjessä.

HJK hallitsi ottelun loppua, mutta Espoossa päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Hongan riskitön pelisuunnitelma teki ottelusta Klubille melko hankalan. HJK loi muutaman laadukkaan hyökkäyksen, mutta viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Vastaavasti Honka loi jopa ottelun parhaat tilanteet, mutta Keto ja HJK:n puolustus onnistuivat pitämään oman pään puhtaana.

– Torstain illan jälkeen tänään päiväpeli, joten oli itsestään selvää, että väsyneitä jalkoja on ja pelillisesti on vaikea päästä parhaaseen. Emme pystyneet ratkaisemaan Hongan matalaa blokkia tarpeeksi laadukkaasti emmekä olemaan riittävän intensiivisiä tietyissä puolustushetkissä, kommentoi Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Tasainen peli, jossa jätkät tekivät kuitenkin paljon töitä ja loppua kohti saimme painettua pelin paljolti Hongan päähän sekä luotua jokusen paikan. Seuraava peli tulee taas nopeasti ja katseet käännetään sinne.

Tasapelin myötä HJK:n ja toisena olevan KuPSin välinen ero on neljä pistettä.

HJK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 22.9, kun luvassa on Stadin Derby. Paikalliskamppailu HIFK:ta vastaan alkaa kello 18:30 Bolt Arenalla. Liput HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »

Tim Sparv - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola