Klubi kaatoi Hongan

HJK ja FC Honka kohtasivat harjoitusottelussa Bolt Arenalla. Ferhan Hasanin ja Tim Väyrysen maalit toivat Klubille voiton.

Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola.
Tim Väyrynen

HJK vs Honka 2-1 (0-0) 

Aurinkoisella Bolt Arenalla pelatussa harjoitusottelussa HJK otti voiton naapurikaupungin Hongasta vahvan toisen puoliajan ansiosta.

Varsin hidastempoinen ensimmäinen puoliaika oli ehkä lievästi Hongan hallinnassa. Vaarallisia maalipaikkoja ei juuri nähty.

– Ekaan jaksoon emme kauhean tyytyväisiä voi olla. Oli aika hidasta reagointia ja huolimatonta syöttämistä. Moni asia ei ollut sitä mitä haluttiin, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

Ferhan Hasani

Toiselle puoliajalle Klubi tuli aivan erilaisella asenteella ja otti pelin täydellisesti haltuun.

Ottelun 57. minuutilla HJK pelasi hyvän syöttökombinaation jälkeen Luis Murillon vasemmalta alueelle sisään. Hongan Nasiru Banahane kopattui Murilloa jaloille ja ottelu erotuomari Antti Munukka ei epäröinyt viedä palloa pilkulle. Ferhan Hasani laukoi rankkarin varmasti sisään ja Klubi johti 1-0.

Lucas Lingman

Reilu vartti myöhemmin nähtiin vaihdosta kentälle tulleen Tim Väyrysen näytös. Kentän oikealla laidalla Henri Toivomäki pelasi pallon Väyryselle, joka syötti nopeasti pystyy alueelle Joonas Vahteralle. Vahtera otti pallon taitavasti haltuun ja käänsi pallon takaisin Väyryselle, jonka tarkka sijoitus painui vastustamattomasti takanurkkaan ja vei Klubin jo 2-0 johtoon.

Antonio Reguero

Ottelun peliaika oli jo täyttymässä, kun HJK:n maalilla torjuneelle Antonio Reguerolle tapahtui virhearviointi vastaantulossa. Reguero ajautui varsin kauas maalista lähellä päätyrajaa peittäessä Hongan Jean Marie Dongoun vetoa. Pallo pelattiin alueen toiselle laidalle, josta Edmund Arko-Mensah pääsi laukomaan Hongalle 2-1 kavennuksen.

Rasmus Schüller

– Toka jakso oli selkeä tason nosto ja ilme oli ihan erilainen. Olimme aggressiivisia ja juoksuvoimaisia ja juoksuhalukkaita. Peli oli ensimmäiset puolituntia Hongan päässä. Sen jälkeen peli hieman tasoittui, mutta varsinaisille maalipaikoille vastustaja ei päässyt, jatkaa Koskela.

Henri Toivomäki

– Tokan jakson puolituntisessa oli monta asiaa, mitä meidän kannattaa ottaa mukaan. Hyvä muistutus, että meidän pitää olla aggressivisia kun prässäämme, emme voi olla noin passiivisia, kun puolustamme vastustajan pallollista pelaajaa. Sitä kautta saamme hyökkäyspeliimmekin paljon enemmän vauhtia ja laatua, kitetyttää Koskela.

Ivan Ostojić - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola.
Ivan Ostojić

Klubin matsit jatkuvat Suomen Cupin merkeissä 16.6. Kokkolassa, kun HJK kohtaa KPV:n. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Ruudussa.

HJK vs Honka

58’ Ferhan Hasani 1-0 rp
75’ Tim Väyrynen 2-0
90’ Edmund Arko-Mensah 2-1