Klubi kohtaa FC Interin Liigacupissa

Yleisö on lauantain otteluun tervetullut! Portilla ei ole lipunmyyntiä, mutta ei hätää. Lippuja myydään HJK:n lippukaupassa liput.hjk.fi ottelun taukoon asti.

Pyry Hannola - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs Inter 
La 19.2.2022 klo 14:00 
Liigacup – Talin halli

HJK kohtaa Liigacupin A-lohkon ratkaisevassa ottelussa turkulaisen FC Interin. Ottelu potkaistaan käyntiin Talin hallissa lauantaina 19.2. kello 14.00. 

Koronarajoitusten poistuttua yleisö on enemmän kuin tervetullut seuraamaan matsia paikan päälle, joten varmista paikkasi katsomossa ostamalla lippusi ennakkoon HJK:n lippukaupasta liput.hjk.fi »

Huomioithan, että hallin ovella ei ole lipunmyyntiä, vaan kaikki liput myydään HJK:n lippukaupasta. Liput ovat siellä myynnissä vielä ensimmäisen puoliajan aikana taukoon asti.

Klubien Klubi -korttia hallissa näyttämällä ovet aukeavat tähänkin otteluun. Ruutu näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana lähetyksenä.

Liigacupin A-lohkon kaikki joukkueet ovat keränneet kahdesta ottelusta kolme pistettä. Lohkon päätöskierros on siis äärimmäisen kutkuttava, kun mitkä tahansa joukkueet voivat edetä jatkoon – ja toisaalta jokainen joukkue voi yhtä hyvin sijoittua myös viimeiselle sijalle. Lohkon kaksi parasta joukkuetta lunastavat paikkansa puolivälieriin, ja myös lohkojen kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta liittyvät jatkajien joukkoon.

– Tämä on ollut vähän tällainen kauden keskellä -tyylinen valmistautuminen, kun on kahden ottelun viikko. Eroavaisuutena on se, ettei kuormitusta mietitä ihan samalla tavalla kuin kauden aikana, mutta toki rytmi on hieman erilainen niille, jotka ovat pelanneet enemmän verrattuna vähemmän pelanneisiin. Edelleen mennään kliseisesti oma peli edellä ja keskitytään niihin asioihin, joita on viime viikot harjoiteltu, kuvailee HJK:n päävalmentaja Toni Koskela otteluun valmistautumista.

– En ihan hirveän tarkasti tiedä, minkälainen Inter huomenna tulee vastaan. Vastustajia ei scoutata niin paljoa kuin kilpailukauden aikana, sillä heidän peluutustaan ei pysty yhtä helposti arvioimaan. Yhtä lailla hekin yrittävät koko ajan tuoda jotain uutta omaan pelaamiseensa ja kehittää omaa peliään parempaan suuntaan. Heillä on kuitenkin hyviä pelaajia, ja he ovat saaneet esimerkiksi Rick Kettingin ja Petteri Forsellin mukaan. Inter on varmasti materiaaliltaan toistaiseksi kovin kotimaisista vastustajista.

Kahdesta edellisestä ottelusta sivussa ollut Murilo on jälleen valmennuksen käytettävissä. Sen sijaan Valtteri Moren huilaa lauantaina. Lisäksi Pyry SoiriSanteri HostikkaJanne Saksela ja Arttu Hoskonen ovat edellisten otteluiden tapaan poissa kokoonpanosta.

220216 HJK-Inter

HJK:lla ja Interillä on paljon yhteistä lähihistoriaa niin pelaajien kuin otteluidenkin muodossa. Joukkueet ovat kohdanneet viimeisen neljän kauden aikana peräti neljästi jokaisena vuonna. Näistä otteluista Klubi on vienyt nimiinsä kahdeksan, ja Inter on juhlinut voittoa kuudesti. Ainoastaan kaksi kertaa pisteet on jaettu.

Cup-kohtaamiset ovat olleet usein yhden maalin pelejä, mutta viime kaudella Klubi otti Interistä riemukkaan 4–0-voiton Suomen Cupin välierissä. Veikkausliigan puolella Klubi ja Inter kohtasivat syksyllä kolmeen otteeseen: runkosarjan molemmissa otteluissa vierasjoukkue onnistui ryöstämään pisteet, ja ylemmän loppusarjan kamppailussa Klubi nappasi 2–1-voiton Töölössä.

Nykyisistä Klubin pelaajista sekä Miro Tenho että Arttu Hoskonen ovat edustaneet aiemmin FC Interiä. Lisäksi Kevin Kouassivi-Benissan vietti kauden 2020 lainalla turkulaisseurassa. Suomesta matkaansa jo eteenpäin jatkaneista pelaajista muun muassa Faith ObilorFilip Valenčič ja Anthony Annan ovat edustaneet viime vuosina molempia joukkueita.