Klubi koki kauden ensimmäisen tappion – ”Peliesityksessä parannettavaa”

Anthony Olusanya osui jälleen ja Brooklyn Lyons-Foster teki HJK-debyyttinsä. FC Inter vei kuitenkin pisteet loppuunmyydyssä Talin hallissa.

Anthony Olusanya teki jo harjoituskauden neljännen maalinsa.

HJK vs FC Inter 1–2 (1–2)
17’ Axel Kouame 0–1
25’ Anthony Olusanya 1–1
33’ Albin Granlund 1–2
Yleisömäärä: 500

Harjoituskausi jatkui lauantaina loppuunmyydyssä Talin hallissa. HJK koki harjoituskauden ensimmäisen tappionsa FC Interille lukemin 1–2. Voitolla turkulaiset siirtyivät Liigacupin lohko A:n kärkeen yhdeksällä pisteellään. 

– Totta kai pettynyt lopputulokseen, ei ollut sitä mitä haluttiin. Peliesityksessä toki myös paljon parannettavaa. Ensimmäisellä puoliajalla ei oikein päästy purkamaan Interin erittäin aggressiivista prässiä. Aina kun sen alta päästiin, oltiin yläalueella ihan vaarallisia, ja saatiin yksi hyvin tehty maali, kommentoi HJK:n päävalmentaja Ossi Virta tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Ossin kommentit: ”Pettynyt tulokseen. Ei ollut missään nimessä sitä mitä haluttiin. Myös peliesityksessä oli paljon parannettavaa.”

Inter aloitti vahvasti jo lohkon viidennen ja viimeisen Liigacup-kamppailunsa, ja sai palkinnon ottelun 15. minuutilla. Jean Botué riisti pallon pelikiellosta vapautuneelta Carlos Moros Gracialta, joka joutui rikkomaan omassa boksissa. Inter-hyökkääjä Axel Kouame vei turkulaiset pilkulta johtoon.

Maalin jälkeen Klubi pääsi hieman paremmin peliin kiinni. Lucas Lingman lähetti hienon pallon linjan taakse, johon Anthony Olusanya ehti ensimmäisenä. Neljässä ottelussa neljä maalia iskeneen Olusanyan viimeistely oli samankaltainen kuin edellisessä Liigacup-ottelussa Gnistania vastaan; vasemmalla jalalla taka-alakulmaan.

Anthony Olusanya ja Georgios Kanellopoulos juhlivat 1–1 maalia.

Tapahtumarikkaalla ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä yksi osuma, kun vieraiden Albin Granlund vei Interin takaisin johtoon Klubin maalin edestä. Pallo kimposi Elmo Henrikssonin kädestä maaliin, mutta tilanteessa näytti siltä, että Inter-hyökkääjä häiritsi Henrikssonia paitsioasemassa.

Toinen puoliaika oli tilanteiden valossa hiljaisempi. Klubin kenties paras paikka avautui vaihdosta sisään tulleen Hans Nunoo Sarpein oivasta syötöstä Olusanyalle, jonka vasemman jalan viimeistely karkasi kuitenkin tällä kertaa reilusti takakulmasta ohi. 

Mikä Suomessa on yllättänyt Klubin Hans Nunoo Sarpein? HJK:n ghanalainen keskikenttäpelaaja HJK TV:n haastattelussa.

Ottelun 70 minuutilla nähtiin odotettu HJK-debyytti, kun keskiviikkona esitelty Brooklyn Lyons-Foster tuli Joona Toivion tilalle puolustuslinjaan. Lyons-Foster pelasi vahvat 20 minuuttia, ja muun muassa syötti puolenvaihdolla Topi Keskisen hyvään maalipaikkaan. Lisäksi englantilaispuolustaja käytti ihailtavasti ääntään alakerran johtamisessa.

Brooklyn Lyons-Foster teki HJK-debyytin.

Inter-hyökkäjä Darren Smith otti vielä lisäajalla suoran punaisen kortin kontaktista Lingmaniin, mutta se ei enää Klubia auttanut. HJK:n oli tyydyttävä harjoituskauden ensimmäiseen tappioonsa.

– Toisella jaksolla Inter puolusti tiiviisti johtoaan puolustamalla matalalta. Muutama paikka siinä saatiin, mutta peli oli todella rikkonaista erikoistilanteiden, keltaisten korttien ja vaihtojen myötä. Ei päästy täysin siihen rytmiin, mihin olisi haluttu. Tästä mennään eteenpäin ja parannetaan seuraaviin peleihin, kertasi Virta ottelua.

Neljännen ottelunsa Klubi-paidassa pelannut Sarpei oli harmissaan ottelun jälkeen.

– On aina tuskallista hävitä ottelu, mutta voimme myös oppia tästä. Tämä peli osoitti sen, että meidän tulee yhdessä kehittyä ja jatkaa työntekoa entistä enemmän. Emme ehkä pelanneet parasta peliämme tänään, mutta vastustajakin pelasi tänään hyvin, kommentoi keskikentän pohjalla viihtyvä Sarpei.

Hans Nunoo Sarpei pelasi neljännen ottelunsa Klubi-paidassa.

Sarpei on ehtinyt olla Suomessa nyt noin kolme viikkoa. Kysyttäessä yllätyksistä Suomessa, löytyi sään lisäksi myös toinen asia.

– Yllätyksenä minulle on tullut se, että suomen kielen lisäksi näkyy myös paljon ruotsin kieltä. Ajattelin aluksi, että asiat olisivat suomeksi ja englanniksi, mutta englannin tilalla olikin ruotsi, naurahtaa Sarpei.

Liigacup jatkuu Klubin osalta 27.2., kun HJK matkaa FC Lahden vieraaksi.

Katso kooste ottelusta

HJK vs FC Inter 1–2 (1–2)
17’ Axel Kouame 0–1
25’ Anthony Olusanya 1–1
33’ Albin Granlund 1–2

HJK:n kokoonpano: Elmo Henriksson – Noah Pallas, Carlos Moros Gracia, Joona Toivio (74’ Brooklyn Lyons-Foster), Kevin Kouassivi-Benissan (74’ Miska Ylitolva) – Lucas Lingman, Georgios Kanellopoulos (60’ Hans Sarpei) – Liam Möller (74’ David Ezeh), Topi Keskinen, Santeri Hostikka – Anthony Olusanya