Klubi maarianhaminalaisten kimppuun torstaina

Mika Lehkosuon aikakausi Klubin päävalmentajana on saanut loistavan alun HJK:n yltäessä kahteen voittoon, ensin Suomen Cupissa Hakan ja sunnuntaina liigadebyytissä VPS:n vieraana. Torstaina edessä on tunteikas kotiinpaluu ja riemukas jälleennäkeminen, kun HJK pelaa ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä Sonera Stadiumilla Lehkosuon alaisuudessa. Vastassa ottelussa on kautensa vahvasti aloittanut ja Klubin haastajaksi povattu IFK Mariehamn, joten helppoa peliä ei kotidebyytistä ole odotettavissa. Uusi päävalmentaja on ollut tyytyväinen matkan ensi askeliin, mutta tietää mistä joukkueen kehittämistä täytyy jatkaa.
  • Pelaajat olivat hyvin latautuneita ja valmistautuneita sunnuntaina. Se näkyi esimerkiksi vastustajan pallollisen pelaajan prässäämisessä. Pystyimme estämään VPS:ltä keskityspaikat, joiden tiesimme olevan yksi aseista joilla he yrittävät meitä haavoittaa. Meillä on taitavia pelaajia ja pystyimme tavallaan luonnostaan pitämään pallon hyvin hallussamme. Olisimme voineet olla vielä tehokkaampia etenemisessä. Siihen liittyy mihin pallottomat pelaajamme liikkuvat suhteessa vastustajan muotoon, millaisessa peliasennossa he ovat, mihin palloa syötetään ja minkälaisia 2 vastaan 1 -tilanteita rakennamme. Onnistuimme muutaman kerran, mutta jätimme sen myös monta kertaa tekemättä, avasi Lehkosuo.

IFK Mariehamn on voittanut tähän mennessä pelaamistaan viidestä ottelusta neljä. Pisteet se on kuitenkin saanut vain kolmesti, sillä VPS-voitossa joukkue peluutti edustuskelvottomia pelaajia ja tuomittiin 3-0 -tappioon. Ilman sääntörikkomusta IFK olisi sarjan piikkipaikalla. Alkukaudesta hyvät tulokset ovat perustuneet tarkkaan puolustukseen ja vain neljään päästettyyn osumaan, mutta todellinen vaara löytyy joukkueen hyökkäyksestä.

  • Heillä on erittäin hyviä hyökkäyspään pelaajia. Petteri Forsell on tilanteiden käynnistäjä ja hyökkäyksen sielu, hän hakee paljon ratkaisusyöttöjä puolustuslinjan taakse ja on lisäksi loistava erikoistilanteissa. Luis Solignac on hyvin monipuolinen, pidän häntä ehdottomasti yhtenä sarjan parhaista kärjistä. Puolustuspelaaminen oli viime vuonna heidän kompastuskivensä, mutta se on ollut paremmassa kunnossa nyt alkukaudesta. Kova peli on tulossa, arvioi ”Bana”.

Viikon joukkueen kanssa työskennellyt Lehkosuo valmentaa torstaina jo kolmannessa ottelussaan. Nopeaan tahtiin tulevat pelit jättävät vain vähän aikaa harjoittelulle. Treenit suunnitellaan tarkasti, jotta joukkue on mahdollisimman hyvin valmistautunut tuleviin koitoksiin. Samalla tehdään töitä harppauksien ottamiseksi omassa pelissä.

  • Englannin maajoukkueen nykyinen ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Roy Hodgson sanoo: ”I believe in preparation, not motivation”. Se ei tarkoita ettei pelaajia pitäisi motivoida, vaan että peleihin täytyy valmistautua hyvin tarkasti. Meidän täytyy tuntea vastustajan vahvuudet ja heikkoudet. Yhtälailla meidän pelitapamme vaatii vielä paljon työstämistä, jotta opimme ajattelemaan samalla tavalla. Meidän pitää tietää, mitä kentällä on seuraavaksi tapahtumassa, ja siinä on vielä tekemistä. Näiden kahden asian yhteensovittaminen on se, mitä valmentajana tällä hetkellä työstän jatkuvasti, pohti Lehkosuo.

Mac Kandji ei ehdi pelikuntoon vielä torstaiksi, mutta muiden sunnuntain ottelun väliin jättäneiden suhteen on toivoa. Mika Väyrynen on harjoitellut joukkueen mukana kuluvalla viikolla ja myös Mikael Forssell palasi treeneihin keskiviikkona. Kummankin esiintyminen torstain ottelussa ratkeaa vasta pelipäivänä. Teemu Tainio ja Valtteri Moren ovat kärsineet viikolla lievistä kolhuista, mutta lienevät jo pelikunnossa torstaina.

HJK – IFK Mariehamn torstaina 8.5. kello 18.30 alkaen Sonera Stadiumilla. Tule paikalle ajoissa ja vältä ruuhkat ostamalla lippusi ennakkoon! Jos et ehdi lauantain peliin paikan päälle, voit katsoa ottelun uudistuneesta HJK TV:stä suorana lähetyksenä.