Klubi nousi voittoon viimeisellä hetkellä

Avausottelussaan Interin 2-1 kaatanut Klubi sai Töölöön vieraaksi ensimmäiseen peliinsä lähteneen IFK Mariehamnin.

Daniel O’Shaughnessy - HJK-IFK M 8.4.2019

HJK vs IFK Mariehamn 2-1 (0-0)

HJK:n avauksessa nähtiin pari muutosta Inter-kamppailusta, kun turkulaisia kahdella osumalla kurittanut Evans Mensah ja Marco Buenon kärjessä korvannut Eetu Vertainen nousivat avauskokoonpanoon.
Ottelu lähti käyntiin Klubin väkevällä hallinnalla, ja isännät onnistuivat luomaan välittömästi hyvän pyörityksen vierailijoiden maalille. IFK Mariehamn kuitenkin väläytteli vaarallisuuttaan jo ensimmäisen kympin aikana luomalla parikin laadukasta keskityspaikka.

Avausminuutilla HJK loi ensimmäisen kunnon tekopaikan, mutta IFK Mariehamn-vahti Oskari Forsman liimasi varmuudella Nikolai Alhon akrobaattisen puskuyrityksen.

Avausjakso eteni melko tasaisissa merkeissä. HJK piti palloa enemmän hallussaan, mutta maarianhaminalaiset onnistuivat luomaan vastahyökkäyksiä laitojen kautta.

HJK pyöritti peliä jälleen runsaasti oikean laidan kautta, jossa Alhon ja Mensah’n yhteispeli toimi hyvin, mutta todellisille tekopaikoille ei Klubikaan onnistunut murtautumaan vierailijoiden puolustaessa maalinedustaansa tiiviisti.

Lopulta avausjaksolla ei nähty osumia ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen nelivitonen lähti käyntiin IFK Mariehamnin rynnistyksellä, mutta vierailijat eivät kuitenkaan päässeet testaamaan Maksim Rudakovin päivän kuntoa HJK:n maalilla.

Viiden minuutin pelin jälkeen oli puolestaan Mensah’n vuoro yrittää, mutta kova volleypotku painui suoraan Forsmanin syliin. Seuraavaksi suoraviivaista viimeistelyä haki Lassi Lappalainen, mutta kauniisti kiertänyt veto painui hienoisesti ohi takatolpan.

64. minuutilla Klubi oli todella lähellä maalintekoa. Vertainen rynnisti ohi IFK Mariehamnin puolustajien oikeasta laidasta ja lähetti keskityksen boksin reunalle, johon ryntäsivät Lappalainen ja Mensah. Pallo pomppi lopulta Mensah’lle, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi maaliviivan tuntumassa liukuneeseen puolustajaan.

Välittömästi tilanteen jälkeen Vertainen otettiin vaihtoon ja kentälle tuli Akseli Pelvas. Vain muutama minuutti tästä ja Ivan Tarasov korvasi Mensah’n.

68. minuutilla IFK Mariehamn sai vaparin hyvästä paikasta. Vieraat pelasivat vaparin ovelasti ja pallo syötettiin ohi HJK:n muurin pystyyn juosseelle Aristote Mbomalle, joka nokikkain Rudakovin kanssa päästyään ohitti venäläisen viileällä viimeistelyllä.

Vartti ennen täyttä aikaa HJK teki viimeisen vaihtonsa, kun Daniel O’Shaughnessy tuli Henri Toivomäen tilalle.

Ottelun edetessä kohti päätösvihellystä siirtyi pelin painopiste tyystin vieraspäätyyn. IFK Mariehamn puolusti uhrautuvasti ja HJK:n yritykset jäivät puolittaisiksi.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeinen minuutti oli jo käynnissä, kun Klubille annettiin vapaapotku laidasta. Korkea pallo tuli takatolpalle, josta Faith Obilor puski sen maalinedustalle. Paikalle terävimmin tuli O’Shaughnessy, joka iski pelin tasoihin.

Ottelu oli jo kääntynyt lisäajan puolelle, kun Klubi vyörytti hyökkäystä oikealta laidata. Tarasov murtautui vastustamattomasti boksiin ja laukoi terävästi. Forsman torjui vedon, mutta paluupalloon itsensä ensimmäisenä taisteli Sebastian Dahlström, joka kruunasi Klubin loppukirin iskemällä tilanteeksi 2-1.

Sebastian Dahlström - HJK vs IFK M 8.4.2019

Lisää maaleja ei enää nähty ja näin Klubi nappasi toisen voittonsa värikkäiden vaiheiden jälkeen.

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.4, kun Klubi matkaa Kuopioon KuPSin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17:00. Katso ottelu suorana lähetyksenä Ruutu+-palvelusta »

HJK:n kokoonpano: Rudakov – Toivomäki (76. O’Shaughnessy), Rafinha, Obilor, Alho – Kairinen, Singh – Lappalainen, Dahlström, Mensah (69. Tarasov) – Vertainen (64. Pelvas)

HJK voittaa IFK Mariehamnin 2-1 - 8.4.2019