Klubi nyhväsi maalittoman tasapelin Maarianhaminassa: ”Yksi olisi pitänyt tehdä”

Hyökkäyspelaaminen oli tuskaista ja pisteet menivät jakoon. Anthony Olusanya oli haikeana Ruudun haastattelussa.

IFK Mariehamn vs HJK 0–0

Lue päävalmentaja Toni Koskelan kommentit ottelusta tästä.

Yli 200 kannattajaa oli joukkueen tukena koko ottelun ajan. Tunnelma oli kuin peli olisi pelattu Bolt Arenalla, sillä Klubin kannattajat kannustivat komeasti koko pelin ajan.

Kannustuksesta huolimatta HJK:n peliesitys ei suoranaisesti herättänyt hurraa-huutoja. Klubi hallitsi koko pelin ajan palloa, eikä kotijoukkue oikeastaan pystynyt luomaan minkäänlaista uhkaa hyökkäyssuuntaan.

Toisaalta Klubilla oli suuria vaikeuksia murtaa IFK:n puolustusblokkia. Parhaiten HJK pääsi paikoille laitojen kautta keskityksillä. Klubi loi riittävästi tekopaikkoja maalin tekemiseen, mutta IFK:n kassari Otto Hautamo piti Veikkausliiga-debyytissään maalinsa puhtaana.

HJK:n hyökkääjä Anthony Olusanya kertoi ajatuksistaan ottelusta Ruudun haastattelussa.

– Jauhettiin ja jauhettiin, mutta ei vain mennyt paikoista sisään. Siihen se sitten kaatui. Ei oikein muuta sanottavaa. Yksi olisi ainakin pitänyt tehdä. Haikea fiilis, Anthony Olusanya kommentoi Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Klubi yritti päästä IFK:n muodon sisään, mutta tilaa oli todella vähän. Pääasiassa tilaa löytyi vain laidoilta, mutta viimeiset ratkaisut eivät tuottaneet tulosta. Olusanya pääsi pariin kertaan kokeilemaan boksin ulkopuolelta, mutta ensimmäinen yritys meni hieman ohi ja toinen yritys yli maalin. Toisella puoliajalla Olusanya sai jalan vapaaksi boksin sisällä, mutta kova sijoitusyritys viuhui ohi maalin.

– Se on turhauttavaa, kun pitää jauhaa ja jauhaa matalan blokin läpi. Onnistuimme kuitenkin sen verran monta kertaa, että yksi olisi pitänyt tehdä. Palloa voisi liikuttaa vähän nopeammin ja sitä kautta syntyisi tilaa. Saimme aika paljon palloja boksiin, ja pitäisi vain laittaa sisään. Minullakin oli pari paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä. Nyt ei vain mennyt, Olusanya kommentoi.

IFK sai oikeastaan ottelun parhaat paikkansa heti pelin alussa. Reilun kympin kohdalla IFK sai hyvältä tontilta vapaapotkun. Jamie Hopcutt laukoi vaparista niukasti ohi maalin. Maalinsuulla ensimmäisen nollapelinsä pelannut Dejan Iliev oli kuitenkin hyvin myös mukana tilanteessa.

Kannattajilla oli asiaa joukkueelle pelin jälkeen. Kuva: Juuso Elola.

Klubille aukesi ensimmäisellä puoliajalla muutama huippupaikka. Kärjessä koko pelin pelannut Bojan Radulovic pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalintekoa, ja heti perään vielä Kai Meriluoto kokeili, mutta Hautamo venyi kahdesti pallon eteen ja selvitti tilanteet.

Puolen tunnin kohdalla Klubille aukesi ehkäpä pelin paras tekopaikka. Oikealla laidalla pääosin pelannut Topi Keskinen vaihtoi puolta Olusanyalle, joka syötti boksin sisällä toisella kosketuksellaan maalin eteen. Meriluoto laukoi suoraan syötöstä, mutta laukaus suuntautui Hautamoa kohti.

Kapteeni Miro Tenho oli pettynyt mies päätösvihellyksen jälkeen. Kuva: Juuso Elola.

Toisella puoliajalla IFK:n hyökkäämisestä kertoi paljon Tucon epätoivoinen maalintekoyritys puolesta kentästä. Käytännössä IFK ei juurikaan päässyt hallitsemaan palloa Klubin kenttäpuoliskolla. Toisaalta kotijoukkue onnistui erinomaisesti puolustuksen lukitsemisessa. Keskusta oli tukossa, eikä HJK onnistunut luomaan toisella puoliajalla kovinkaan vaarallisia tekopaikkoja.

Klubi pääsi myös kokeilemaan pariin otteeseen hyvältä sektorilta vapaapotkuja, mutta ensimmäisellä Joona Toivion ja toisella puoliajalla vaihdosta sisään tulleen Santeri Hostikan laukaukset osuivat muuriin.

Päävalmentaja Toni Koskela suoritti vain kaksi vaihtoa. Tunnin kohdalla Hostikka korvasi Meriluodon ja loppuhetkillä Roope Riski tuli Olusanyan tilalle.

Yksi piste tarkoittaa sarjataulukon kannalta sitä, että HJK on toisena tasapisteissä KuPS:n kanssa. Sarjataulukon kärjessä on SJK, joka on kerännyt pisteen enemmän, mutta pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin HJK ja KuPS.

Ensi viikon lauantaina on luvassa iso peli Bolt Arenalla, kun sarjakärki SJK saapuu vieraaksi. Liput Veikkausliigan kärkimatsiin täältä.

Katso kooste ottelusta.

IFK Mariehamn vs HJK 0–0

HJK:n kokoonpano: Dejan Iliev – Joona Toivio, Miro Tenho, Jukka Raitala – Topi Keskinen, Perparim Hetemaj, Aleksi Paananen, Matti Peltola – Kai Meriluoto (61′ Santeri Hostikka), Bojan Radulovic, Anthony Olusanya (88′ Roope Riski).

Bojan Radulovic ei tällä kertaa onnistunut maalinteossa.