Klubi pelaa harjoitusottelun Norjassa

HJK kohtaa norjalaisen SK Brannin Bergenissä 6. maaliskuuta.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.

HJK on sopinut harjoitusottelun norjalaisen SK Brannin kanssa. Ottelu pelataan Bergenissä 6.3. kello 13:00 Suomen aikaa ja pelipaikkana on Vestlandshallen.

– Saamme hyvän vastustajan ja hyvän harjoitusottelun, joka auttaa valmistautumaan tulevaan liigakauteen sekä cupin jatkopeleihin. Pääsemme lisäksi pariksi päiväksi irti normaaleista arkirutiineista ja -ympäristöstä viettämään aikaa yhdessä, kertoo päävalmentaja Toni Koskela.

SK Brann on yksi Norjan suurista seuroista ja siksi seuraan kohdistetaan aina kovia menestyspaineita. Norjan mestaruuden se on onnistunut voittamaan kuitenkin vain kolme kertaa: 1961–62, 1963 ja 2007. Norjan Cup-mestaruuksia seuralla on kuusi. 

Euroopan kentillä Brann on nähty 1996–97 Cup-voittajien Cupissa sekä 2007–08 UEFA Cupissa. UEFA Europa Leaguen karsinnoissa 2016 Brann pääsi toiselle karsintakierrokselle ja 2019 matka päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

Kaudella 2019 Brann sijoittui Norjan 16 joukkueen pääsarjassa Eliteserienissä yhdeksänneksi. Joukkueessa pelaa Suomen maajoukkuepelaaja Robert Taylor ja sitä valmentaa Lars Arne Nilsen

HJK:n pelaajista Brannissa on pelannut Mika Kottila, joka Champions League -kauden 1998 jälkeen siirtyi Klubista norjalaisseuraan.

SK Brann: brann.no »