Klubi pyrkii takaisin voittojen tielle Turussa

HJK kohtaa kauden kuudennessa ottelussaan FC Interin, kun joukkueet iskevät yhteen maanantaina.

Marco Bueno. HJK - HIFK. Veikkausliiga. Helsinki. 23.4.2019. Photo: Jussi Eskola

Joukkueet ovat toisilleen hyvinkin tuttuja. HJK ja FC Inter kohtaavat jo toistamiseen tällä kaudella Veikkausliigassa. Joukkueet mittelivät paremmuudestaan sarjan avauskierroksella. Huhtikuun alussa pelattu kamppailu päättyi helsinkiläisten voittoon lukemin 2-1. HJK:n molemmista maaleista vastasi Evans Mensah, kun taas turkulaisten ainokaisen viimeisteli Mika Ojala. Puolen tunnin pelin jälkeen loukkaantuneen Riku Riskin tilalle vaihdettu Mensah oli erittäin pirteällä päällä. Nopea laitahyökkääjä oli ottelun ahkerin laukoja viidellä yrityksellään.

Klubi ja Inter kohtasivat myös helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa. Tuolloin kamppailu päättyi turkulaisten juhliin lukemin 1-0. Pelin ainoasta osumasta vastasi heti ensiminuuteilla osunut Mikko Kuningas.

HJK on pelannut kauden avauksen jälkeen jo neljä kamppailua. Näistä tuloksena on yksi voitto sekä kolme tasapeliä. Viimeisimmässä ottelussaan HJK tasasi Stadin Derbyssä pisteet HIFK:n kanssa lukemin 1-1. Akseli Pelvas vei sinivalkoiset johtoon toisella puolikkaalla, mutta HIFK nousi pian tasoihin. Tulokseen ei oltu tyytyväisiä HJK:ssa.

– Todella huono peli, en tiedä pelattiinko näin huonoa peliä talvikaudellakaan. Siitä meidän pitää parantaa, Klubin apuvalmentaja Jani Sarajärvi manasi.

Klubilla on nyt alla kolme tasapeliä, joissa joukkue on tehnyt vain yhden maalin. Sarajärvi avasi hyökkäyspelin haasteita tuoreimmassa HJK Insight -jaksossa, jossa niputettiin alkukautta.

– Me yritetään vähentää laukauksia sieltä huonojen todennäköisyyksien alueilta, jotta me pystyttäisiin saamaan lisää laukauksia paremman todennäköisyyksien alueilta. Tämä pyrkimys on vain yksi osa meidän pelaamista. Meidän pitää katsoa mitä toimintoja me sen pyrkimyksen sisällä tehdään. Voi olla, että ne toiminnot siellä on se juttu, että kun ne ei toimi kunnolla, niin me ei päästä sinne, mutta pyrkimys itsessään on looginen ja hyvä.

Kun mukaan lasketaan viime kauden loppu, niin HJK:lla on alla peräti 20 tappiotonta ottelua putkeen. Klubi jäi edellisen kerran pisteittä kotimaan kentillä kesäkuun lopulla FC Lahtea vastaan. HJK lähtee maanantain kamppailuun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Eroa piikkipaikkaan on vain yksi piste, mutta Klubilla on ottelu enemmän pelattuna.

Turku on tosin ollut HJK:lle vuosien saatossa haastava paikka. Viimeisen 12 kauden aikana Klubi on hakenut Turusta vain kahdesti täydet pisteet, kun kohtaamisia on ollut 16. Interkään ei ole juhlinut voittoa kolmesti, vaan kamppailut ovat olleet erittäin tasaisia: pistejakoon on päädytty 11 kertaa.

FC Interin kausi käynnistyi tappiolla Klubia vastaan, mutta joukkue siirtyi voittojen tielle heti seuraavassa kamppailussa hakemalla täyden pistepotin Vaasasta. Tämän jälkeen joukkue on vielä hävinnyt SJK:lle ja FC Hongalle sekä tasannut pisteet FC Lahden kanssa. Neljällä pisteellä irtoaa sarjataulukon kahdeksas sija.

Inter on viimeistellyt seitsemän maalia, mutta turkulaisten verkkoon on vastaavasti isketty yhdeksän osumaa. Joukkueen kaikissa kamppailuissa molemmat osapuolet ovat onnistuneet maalinteossa. Otteluohjelma on myös ollut varsin erikoinen Interin alkukauden osalta: joukkue on pelannut kotona vain yhden ottelun ja vastaavasti vieraissa neljä.

Turkulaisten seitsemästä maalista on vastannut kaksi pelaajaa: Filip Valenčič on iskenyt neljä täysosumaa ja Mika Ojala on onnistunut kolmesti. Lisäksi molemmat ovat syöttäneet yhdet osumat, joten duon rooli sinimustien hyökkäyspelin suhteen on ollut valtava.

FC Inter vs HJK
Ma 29.4.2019 klo 18:30
Veritas Stadion, Turku
Katso ottelu suorana lähetyksenä: Ruutu+ »