Klubi saa upean tuen Latviaan – jo 115 lippua myyty!

Mestarien liigan karsinnan avausosan RFS:ää vastaan 1–0 voittanut HJK saa ensi tiistaina Latviassa taakseen vankan selkänojan. 

Klubipääty – HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist
Bolt Arenalla oli keskiviikkona europeleille ominainen, erityinen tunnelma.

Jo 115 HJK-kannattajaa on varmistanut lippunsa tiistain ratkaisevaan otteluun, joka pelataan Riian kupeessa rantakaupunki Jurmalassa. 

Slokas Stadionin ainoaan katsomoon mahtuu 2500 silmäparia, mutta latvialaiset itse olivat myyneet lippuja tiistaihin mennessä vasta 100 kappaletta – yleisön puolesta HJK:lle on siis käytännössä luvassa kotipeli. 

Yhtä vankka kannattajaryhmä Klubin vieraspelissä on nähty ulkomailla viimeksi seitsemän vuotta sitten, silloinkin Mestarien liigan (voitokkaissa) karsinnoissa Latviassa.

– Ventspilsissä vuonna 2015 meitä oli yli 100. Klubipäädyn bussi oli loppuunmyyty 60-paikkainen, ja Forzalla oli legendaarinen bussi, jonka kyljissä ja perässä olivat Nõmme Kaljun logot, hymyilee Klubipäädyn pitkäaikainen aktiivi Kalle Kontu

– Sitä edellisenä vuonna Eurooppa-liigan lohkopelissä Kööpenhaminassa oli yli 300 ja Bruggessa myös toistasataa Klubin kannattajaa, Kontu muistelee. 

HJK tarjosi matsiliput torstaihin mennessä matkaan ilmoittautuneille kiitokseksi tuesta, mutta ex tempore -matkaajat voivat myös yhä hankkia lippunsa RFS:n verkkosivuilta, josta löytyy viiden euron hintainen vaihtoehto “Tickets for HJK fans”. Stadionilla lipunmyyntipistettä ei ole.

Suomessa ratkaisuottelu on nähtävissä osoitteessa hjk.fi/live. Oikeuksienhaltija ei ole vielä tiedottanut striimin hintaa.

Klubipääty – HJK Helsinki. Photo: © Mira Lönnqvist