Klubi saa vieraita Espoosta

Liput lauantain otteluun ovat käyneet hyvin kaupaksi. Yläkatsomoon on avattu lisää paikkoja yleiseen myyntiin.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bubacar Djaló

HJK:lla on taas mahdollisuus nousta viikonloppuna Veikkausliigan johtoon. Lauantaina 15.8. Klubi kohtaa kotonaan Bolt Arenalla klo 17:00 FC Hongan, joka on toistaiseksi sarjan ainoa tappioton joukkue. HJK:lla on syytä odottaa peliä luottavaisena, koska klubilaiset kukistivat viime kierroksella Kuopion Palloseuran ehkä kauden parhaalla esityksellä puhtaasti 3-0.

Kuudentena sarjassa olevat espoolaiset ovat tällä kaudella olleet taipuvaisia pelaamaan tasapelejä: toistaiseksi peräti kuusi espoolaisten yhdeksästä ottelusta on päättynyt pistejakoon. FC Hongan pelit sarjan kärkijoukkueita FC Interiä ja KuPSia vastaan ovat myös molemmat päättyneet 1-1. Espoolaisten ottelut ovat myös olleet sarjan vähämaalisimpia, verkot ovat heiluneet toistaiseksi ainoastaan 13 kertaa. 

Varsinkin maalien tekeminen Hongan päähän on ollut erittäin vaikeaa; neljä päästettyä maalia on vähiten koko sarjassa. Espoolaiset ovat pitäneet oman maalinsa puhtaana peräti viisi kertaa eikä vastustaja ole yhdessäkään pelissä tehnyt yhtä maalia enempää. Kun HJK:n puolustus on joutunut antautumaan vain yhden kerran enemmän, lauantaina vastakkain ovat ainakin maalien määrällä mitattuna sarjan kaksi parhaiten puolustavaa joukkuetta.

Myönteisen puolustuspelitilaston vastapainoksi espoolaisilla on ollut maalien tekemisessä kohtuullisia vaikeuksia myös itsellään. Joukkueen yhdeksän maalia ovat jakautuneet siten, että Honka on onnistunut maalinteossa useammin kuin kerran vain kahdessa kamppailussa. Nämä molemmat ottelut on pelattu sarjan häntäpäässä olevaa Turun Palloseuraa vastaan. Honkalaisten maalintekopörssiä johtaa Jean Marie Dongou kolmella osumallaan. 

Päävalmentaja Toni Koskela korostaa, että lauantaina on vastassa hyvin erilainen joukkue kuin viime viikonloppuna.

– Nyt vastaan tulee todella eri tavalla hyökkäävä joukkue, joka liikuttaa palloa hyvin ja tulee sujuvasti pois ahtaistakin tiloista. Kun kuopiolaisia vastaan korostui ykkös- ja kakkospallojen voittaminen sekä välillä pallokontrollilla vauhdin hidastaminen, niin nyt meidän täytyy pitää pelissä mahdollisimman paljon korkeaa intensiteettiä ja käyttää hyväksi juoksuvoimaamme sekä dynaamisuuttamme, Koskela analysoi.

Liput otteluun ovat käyneet hyvin kaupaksi. Yläkatsomoon on avattu lisää paikkoja yleiseen myyntiin.

HJK vs Honka 
La 15.8.2020 klo 17:00 
Bolt Arena, Urheilukatu 5 

Liput matsiin: HJK.fi/liput »